Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 26 februari 2000, 12.00 uur

Politieauto na aanrijding over de kop
Utrecht - Twee politieambtenaren zijn vrijdagavond licht gewond geraakt, nadat hun auto na een aanrijding over de kop sloeg.

Zijn waren omstreeks half tien op weg naar een spoedmelding in verband met een overvalalarm. Toen zij op de Amsterdamsestraatweg de kruising met de Marnixlaan passeerden, maakten zij gebruik van de optische- en geluidssignalen (zwaailicht en sirene). Een bestuurder van een bestelbus reed vanaf de Marnixlaan de kruising op, maar zag de politieauto te laat. Als gevolg van de aanrijding raakte het politievoertuig onbestuurbaar, reed twee verkeerspalen omver en kwam op z'n kop tot stilstand. De twee agenten konden op eigen kracht het zwaar beschadigde voertuig verlaten. Beiden werden voor lichte verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

De regionale verkeersdienst van de politie regio Utrecht heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld. Daarvoor is de Amsterdamsestraatweg tot ongeveer één uur afgesloten geweest.

Aanpak overlast winkelcentrum Overkapel
Utrecht - Vrijdagavond om half acht trad de politie op tegen de overlast van jongeren op de Fortunadreef (winkelcentrum Overkapel).

Ondanks protesten van zijn vader, bekeurden agenten een 14-jarige jongen die op een bromfiets scheurde. De vader zat in het café en zag dat de politie zijn zoon op de bon slingerde. Dat pikte hij niet. De man bond tijdig in en voorkwam daarmee dat hij werd aangehouden.

Een 18-jarige jongeman reed onder de ogen van de politie op provocerende wijze en zonder helm over het winkelcentrum. Ook hij werd achterhaald en kreeg een bekeuring. Hij reageerde onmiddellijk zeer agressief naar de agenten en wenste geen enkele medewerking te verlenen. Hij werd aangehouden en pleegde veel verzet. Enkele vrienden wilden hun makker te hulp komen. maar toen zij het clublied van de politie hoorden aankomen, gingen zij snel weg. Tegen de 18-jarige is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt voor het niet willen opgeven van zijn naam, rijden zonder helm en verzet tegen de politie.
_________________________________________________________________

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook