Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zondag 6 februari 2000, 10.00 uur

Telefonerende automobilist veroorzaakt aanrijding Utrecht - Een 21-jarige Utrechtse automobilist reed vrijdagmiddag omstreeks kwart over vier al telefonerend door het rode verkeerslicht en veroorzaakte een aanrijding.

Twee automobilisten reden over de J.M. de Muinck Keizerlaan in de richting van de Franciscusdreef. Bij de kruising met de Prinses Irenelaan hadden zij groen licht en konden onbelemmerd hun weg vervolgen. Plotseling kwam van rechts, de Prinses Irenelaan, een automobilist aanrijden. Met een telefoon aan zijn oor reed hij door het rode verkeerslicht en botste tegen een 50-jarige Utrechter.

De veroorzaker stapte uit en bleef zelfs buiten de auto door telefoneren. Toen zakte hij door zijn knieën en moest met beenletsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronkenmans gedrag
Utrecht - Dankzij een oplettende getuige kon de politie de afgelopen nacht een 31-jarige Utrechter aangehouden ter zake van vernieling.

De getuige had omstreeks twee uur gezien en gehoord dat de man, deeluitmakende van een groep van drie mannen, een grote ruit van een antiekwinkel in de Servetstraat in sloeg. De man was gekleed in een net pak met hoed.

De politie achterhaalde de groep op de Vismarkt en hield de man met hoed en bebloede hand aan. Zijn vrienden, juristen, vonden het niet goed dat de agenten de man aanhielden. Allen waren rondom dronken.

De vernieler is op het politiebureau ingesloten. Hij was niet in staat een verklaring af te leggen. Hij mag eerst zijn roes uitslapen. Eén van zijn dronken vrienden kwam ook naar het bureau en wilde als raadsman voor zijn vriend optreden. Hij eiste onmiddellijke toegang tot de verdachte, maar de politie zette hem buiten de deur.

Agressieve hond
Utrecht - Zaterdagmiddag omstreeks half twee kreeg de politie meldingen van een agressieve hond in de omgeving van de Prof. Bavinckstraat.

De politie ontdekte een loslopende melchelse herder en de agenten zagen dat het dier een agressieve en bijtende houding aannam tegen twee kleine kinderen. Met assistentie van de hondenbrigade is getracht de hond te vangen. Kennelijk had de hond dit door, want hij rende onmiddellijk een woning aan de Bavinckstraat binnen.

De politie kreeg de laatste tijd meer klachten over het gedrag van deze hond. De 34-jarige bewoonster, tevens eigenaar van de hond, kreeg een proces-verbaal voor het laten loslopen van haar hond. Bovendien wordt door de politie een procedure opgestart dat op korte termijn zal leiden tot een muilkorfgebod van de hond.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook