Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 12 april 2000, 09.30 uur

Gewapende overval
Utrecht - Gisteravond omstreeks half tien werd een horecagelegenheid aan 't Goylaan overvallen.

Een man van ongeveer 30 jaar kwam binnen en dwong onder bedreiging van een mes de 43-jarige eigenaar geld uit zijn kassa te overhandigen. De eigenaar gaf hierop een paar honderd gulden af. De overvaller liep hierna weg in de richting van het park tussen de Verlengde Hoogravenseweg en de sporthal Hoograven. De politie heeft meteen een onderzoek in het park en een buurtonderzoek ingesteld. Vandaag zet de politie het onderzoek voort.

Brand in woning
Utrecht - Gisteravond omstreeks tien uur ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een woning aan de Krommerijn. De brandweer had de brand snel onder controle. Brandstichting wordt vooralsnog niet uitgesloten.

De Technische Recherche constateerde in de woning verschillende brandhaarden. Twee Utrechters, de 32-jarige bewoner en een 40-jarige vriend zijn op verdenking van brandstichting ter plaatse aangehouden. Beide mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. De Technische Recherche zal vandaag het onderzoek voortzetten.

Bluesroute 2000 in aantocht
Utrecht - Komend weekend wordt de jaarlijkse Blues Route weer georganiseerd. Op 14, 15 en 16 arpril vinden in de binnenstad diverse optredens plaats. De binnenstad zal op vrijdag en zaterdag vanaf 19.00 voor het autoverkeer afgesloten zijn. Het openbaar vervoer zal voor de Lange Viestraat omgeleid worden via de St. Jacobsstraat/Vredenburg.
De politie adviseert bezoekers niet met de auto naar de binnenstad te komen en de fiets of het openbaar vervoer te nemen. De fietsenstallingen op het Vredenbrug en onder het postkantoor Drakenburgstraat blijven op vrijdag tot 03.00 uur en zaterdag tot 04.00 uur open.
Het Openbaar Vervoer in de stad rijdt volgens het normale dienstrooster.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook