Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 5 april 2000, 09.30 uur

Jeugdige oplichter
Utrecht - De politie heeft klachten ontvangen van abonnee's van het Utrechts Nieuwsblad over een nog onbekende jongen die in de wijk Kanaleneiland probeert geld los te praten. Hij vertelt dat de krant een ochtendblad gaat worden en daaromheen allerlei activiteiten gaat organiseren. Door middel van een collecte wil de jongen zijn steentje bijdragen. Aan de abonnee's wordt gevraagd om f 2,50 te doneren.
Waarschijnlijk hebben al meerdere abonnee's de jongen geld gegeven. De politie van de het politiedistrict marco Polo stelt een onderzoek naar de jeugdige oplichter in.

Gordelcontrole 'Click-Vast'
Utrecht - Bij een gordelcontrole op de Vleutenseweg, heeft de politie gisterenmiddag tussen kwart over één en kwart over twee 60 automobilisten gecontroleerd. In totaal kregen 19 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Invalide autokraker aangehouden
Utrecht - Twee agenten die in burger op weg naar huis waren, zagen gisteravond op de Van Zijstweg een bewaker rennen. De 32-jarige man uit Arnhem was op zoek naar een man in een invalidewagen die even daarvoor in een auto had ingebroken.

De agenten hielden de invalide 28-jarige Utrechter na een korte zoektocht om kwart voor tien op de ventweg naast de Fentener van Vlissingenkade aan. De man is meegenomen naar het politiebureau Paardenveld.

Kettingbotsing
Utrecht - Op de Ds Martin Luther Kinglaan raakten gisteren 5 auto's betrokken bij een botsing. Om kwart over vijf zag een automobilist te laat dat de auto's voor hem stilstonden en reed op de achterste auto. Door de klap schoven de voorste auto's op elkaar.
Bij de botsing liep niemand persoonlijk letsel op. De voorste twee auto's hadden geen of nauwelijks schade. Na het uitwisselen van de schadeformulieren konden ook de bestuurders van de derde en vierde auto met blikschade hun weg weer vervolgen. De achterste auto moest worden weggetakeld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook