Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)Donderdag 6 april 2000, 09.30 uur

Scooterbestuurder na achtervolging aangehouden
Utrecht - Tijdens de surveillance zag de politie op de Lieven de Keylaan drie jongens op een scooter rijden. Ter hoogte van het Delta College stopte de bestuurder en stapten twee jongens van de scooter af en liepen weg.

Op het moment dat de politie de bestuurder wilde aanspreken gaf deze gas en reed weg. Hierop volgde een achtervolging.Tijdens de achtervolging reed de jongen met hoge snelheid over voetpaden en meerdere malen tegen het verkeer in. Hierdoor moesten verschillende mensen wegspringen om de scooter te ontwijken. Nadat de jongen bijna was aangereden door een stadsbus en even verderop door een vrachtauto wist de politie hem klem te rijden op de Bazelstraat.

Ondanks het feit dat de jongen stond ingesloten probeerde hij op allerlei manieren nog weg te komen. De politie heeft uiteindelijk de jongen kunnen aanhouden. Het betrof een 16-jarige jongen uit Utrecht.

Autokrakers op heterdaad aangehouden
Utrecht - Woensdagavond kreeg de politie de melding dat op de Lomanlaan ingebroken werd in een auto.

Omstreeks kwart over zeven zag een 37-jarige getuige dat twee jongens een ruit van een auto hadden ingeslagen en vervolgens spullen uit de auto hadden weggenomen. De jongens zouden zijn weggereden in de richting van het park.

In het park trof de politie twee jongens aan die aan het signalement voldeden. beide jongen werden aangehouden. Het betrof twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht.

Man koopt onder bedreiging eigen GSM terug
Utrecht - Rond kwart over vier werd op de Amsterdamsestraatweg een GSM uit een auto gestolen.

Toen het slachtoffer met een andere telefoon zijn GSM nummer belde, kreeg hij te horen dat hij zijn telefoon terug kon kopen tegen betaling van ƒ250,=.

Op de Vlampijpstraat zou de overdracht plaatsvinden. Ter plaatse kreeg het slachtoffer een vuurwapen op zijn hoofd gedrukt en eiste de daders het geld. Nadat de man betaald had kreeg hij zijn mobiele telefoon terug en verdwenen de daders.

Uit angt voor repressailles durfde de man geen aangifte te doen.

Aanhouding na inbraakalarm
Utrecht - In de vroege ochtend van donderdag 6 april ging bij het benzinestation aan de Burgemeester Norbruislaan het inbraakalarm af.
Ter plaatse trof de politie een 21-jarige en een 18-jarige man uit Utrecht aan. Aan de achterzijde van het benzinestation hadden de mannen geprobeerd met een auto een deur te forceren. Uit onderzoek bleek dat de gebruikte auto was doorverbonden en het linkerportierslot miste.

Tevens trof de politie een andere auto aan waarbij eveneens het contactslot was doorverbonden. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek moet uitwijzen of de mannen ook verantwoordelijk zijn voor de gestolen auto's.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook