Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Vrijdag 24 maart 2000, 09.30 uur

Gaspistool aangetroffen bij scholier
Utrecht - Donderdagochtend heeft de politie op een scholengemeenschap in Utrecht noord een scholier aangehouden.

Bij de politie waren verschillende tips binnen gekomen dat op de scholengemeenschap een 15-jarige jongen uit Utrecht zou rondlopen met vermoedelijk een vuurwapen.

Gezien de ernst van de zaak is de politie omstreeks half negen naar de school gegaan en heeft de jongen uit de les gehaald. Hij bekende meteen en verklaarde het wapen thuis te hebben.

De politie is samen met de jongen naar zijn huis gegaan alwaar hij het wapen overhandigde. Het betrof een gaspistool met munitie. Tevens verklaarde hij het wapen meerdere malen meegenomen te hebben naar school om in de pauze in een naast de school gelegen bosje te schieten.

Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt. het gaspistool is door de politie in belag genomen.

Autokraker aangehouden
Utrecht - Donderdagmiddag is een autokraker op heterdaad aangehouden.
Omstreeks vijf uur fietste een 51-jarige politieman naar huis. Ter hoogte van de Handelstraat werd zijn aandacht gevestigd op een man die hard weg liep. Achter de man liepen diverse mensen aan. Het bleek om een autoinbraak te gaan waarbij een GSM was weggenomen. De politieman aarzelde geen moment en zette in samenwerking met buurtbewoners de achtervolging in. Op de Lessinglaan kon de politieman de verdachte pakken en naar de grond werken. Tijdens de worsteling trok de man een mes en bedreigde de politieman. Deze wist het mes afhandig te maken en de verdachte onder controle te krijgen.

Het betrof een 20-jarige man uit Utrecht. hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De gestolen GSM kon direct aan de eigenaar worden teruggegeven.

Snelheidsduivels na achtervolging aangehouden
Utrecht - De politie heeft donderdagmiddag 23 maart na een korte achtervolging twee jongens op een bromfiets kunnen aanhouden.
Tijdens een controle op de Reactorweg in Utrecht zag de politie twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden. Toen men de jongens wilde staande houden reden deze met hoge snelheid weg.

Hierop is door de politie de achtervolging ingezet. Na een korte rit met snelheden van 70 km/h wist de politie het tweetal op de Atoomweg klemrijden en de mannen aanhouden. Het betrof een 16-jarige jongen uit Maarssen en een 16-jarige jongen uit Utrecht. Buiten het feit dat de bromfiets was opgevoerd bleek tevens dat hij gestolen was in Maarssen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook