Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Bereikbaarheid i.v.m. problemen Call-Max!


Vrijdag 31 maart 2000, 09.30 uur

Poging overval
Utrecht - Donderdagmiddag heeft een onbekende man getracht een winkel aan de Amsterdamsestraatweg te overvallen.

Rond kwart over vier kwam er een man de winkel binnen. In eerste instantie deed de man zich voor als klant. Plotseling kwam hij op de 54-jarige medewerker van de winkel aflopen en eistte onder bedreiging van een vuurwapen geld. De medewerker weigerde geld af te geven. Nadat de dader nog even had rondgekeken in het kantoor liep hij zonder buit de winkel uit.

Buiten stond een mededader te wachten op een zwarte scooter. Beide mannen sprongen op de scooter en reden weg in de richting van de Marnixlaan.

De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Signalement dader: Marokkaanse man, ongeveer 18 jaar oud, kort donker stekelig haar, breed voorhoofd. De man droeg een zwarte broek en een witte trui met daarover een zwart jack. Heeft u informatie, belt u dan met de politie tel.: 030 - 2397111

Bromfietscontroles
Utrecht - Donderdagavond heeft de politie op verschillende lokaties in de stad Utrecht bromfietscontroles gehouden.

Op de Verlengde Hoogravenseweg en de Amethistweg werden één en dertig bromfietsen gecontroleerd. In totaal kregen 27 bestuurders een keuringen. De overtredingen bestonden uit: het niet dragen van de helm, het overschrijden van het vermogen, geen bromfietscertificaat, het niet hebben van een voorrem en geen geel bromfietsplaatje.

Tijdens de controle kreeg een 20-jarige man uit Utrecht een stopteken van de politie. In eerste instantie remde de man af maar vlak voor de controle gaf hij gas en reed recht op de politie af. De politie zag kans hem bij zijn schouder te pakken. Hierdoor kwam hij tenval. De man begon direct wild om zich heen te slaan en beledigde de politie. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Uit onderzoek aan zijn snorfiets bleek het te gaan om een bromfiets met te veel vermogen ook had hij de verkeerde plaatjes gemonteerd.

Bij een controle op het Luycasbolwerk kregen achttien bestuurders een bekeuring. Ook hier probeerde een 18-jarige man aan de controle te ontkomen. Na een worsteling met de politie werd de man aangehouden.

Aanhouding gezochte man
Utrecht - Tijdens de surveillance zag de politie twee mannen achter het benzinestation aan de Atoomweg wildplassen.
Toen de politie de mannen aansprak en controleerde, bleek één van de hen - een 24-jarige man uit Utrecht- gesignaleerd te staan. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook