Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Zaterdag, 18 maart 2000 04.00 uur

Verkeerscontrole
Utrecht - De politie van het district Marco Polo heeft vrijdagavond vanaf acht uur tot zaterdagochtend drie uur een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Europalaan.
Aan de controle namen 60 functionarissen deel. Naast medewerkers uit de Politie Regio Utrecht waren mensen van de Douane, Koninklijke Marechaussee, Rijksverkeersinspectie en de ANWB betrokken bij de controle.

De controle die drie maal per jaar wordt gehouden, richtte zich op het verkeer in de omgeving van het prostitutiegebied aan de Europalaan. Doelstelling van de controle is het controleerbaar houden van het prostitutiegebied en verhoging van de verkeersveiligheid in het algemeen.

Er werden in totaal 240 auto's gecontroleerd waarbij 75 bestuurders een proces-verbaal kregen voor het rijden zonder autogordel. In totaal zijn 155 bekeuringen uitgeschrven voor technische gebreken en het ontbreken van geldige papieren.

Vijf automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij een van hen werd het rijbewijs ingenomen. Een man uit Almere werd aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Twee personen werden aangehouden omdat zij stonden gesignaleerd voor geldboetes. De ANWB voerde verschillende technische reparaties uit.

Drie berijders van bromfietsen raakten de uitlaat kwijt omdat het aantal decibellen het maximale toelaatbare overschreed.
_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-Stad '
Lees ook