Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 13.10 uur
Vechtpartij

UTRECHT Rond tien voor drie zaterdagmorgen ontstond er een vechtpartij voor de deur bij een horecagelegenheid aan de Mariaplaats.

Een 31-jarige bezoeker uit Utrecht viel andere gasten lastig en gedroeg zich vervelend. Hierop zette een portier, een 29 jarige man uit Houten, hem buiten de deur. Toen de Utrechter hem wilde slaan, wist de portier de vuist te ontwijken en duwde de man opzij. Hierdoor kwam de man ongelukkig ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is naar het UMC overgebracht. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Aanrijding leidt tot vechtpartij

UTRECHT Rond drie uur zaterdagmorgen ontstond er naar aanleiding van een aanrijding tussen een taxi en een personenauto een handgemeen.

De bestuurder van de personenauto, een 25-jarige man uit Utrecht, botste tegen de taxi aan. Twee voorbijrijdende agenten zagen dat de Utrechter en zijn passagier, een 23-jarige man uit Utrecht, een 37-jarige taxichauffeur uit Utrecht mishandelden en grepen direct in. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen worden gehoord over de mishandeling.

Op het bureau bleek tevens dat de bestuurder van de personenauto teveel gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 1.4. Tegen hem wordt hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond rond kwart over zeven hielden medewerkers van een winkel in Hoog Catharijne een 35-jarige vrouw uit Amersfoort aan omdat zij zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De vrouw verzette zich tegen haar aanhouding en schreeuwde en sloeg om zich heen. Toen twee medewerkers haar vastpakten bij haar armen, liet zij zich vallen. Hierdoor brak de vrouw haar arm. Zij is voor verzorging overgebracht naar het Diaconessenhuis en vervolgens voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hier is zij voor nader verhoor ingesloten.

Alcoholcontrole

UTRECHT Vrijdagmiddag tussen vier uur en zeven uur hield de politie een alcoholcontrole op de Kapteynlaan.

In totaal werd van 40 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee automobilisten werden aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Zij hadden beide een alcoholpromillage van 0.65. Zij kregen een rijverbod van een uur en een bekeuring van 400 gulden. Tevens werd er tijdens deze controle tweemaal bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en eenmaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Extra verkeerscontroles
De politie van het district Paardenveld heeft elke maand naast toezicht op verkeersovertredingen, extra aandacht voor bepaalde soorten verkeersovertredingen. De komende maand zal zij extra scherp controleren op het negeren van aangegeven rijrichtingen en geslotenverklaringen. Met name zullen de controles uitgevoerd worden daar waar veel overlast veroorzaakt wordt. Dit is met name het geval op de Oudegracht, Hamburgerstraat, Kardinaal de Jongweg en Weerdsingel.

Deel: ' Politiebericht Utrecht Stad '
Lees ook