Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn & IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 23 januari 2000, 11.00 uur

Vijf gewonden en drie arrestaties bij vechtpartijen IJsselstein - Bij twee vechtpartijen in de binnenstad van IJsselstein raakten de afgelopen nacht in totaal vijf personen gewond en verrichtte de politie drie arrestaties.

Om half drie werd de politie gealarmeerd voor een vechtpartij in de Voorstraat, waarbij bovendien iemand zou zijn neergestoken. Agenten troffen een grote groep geëmotioneerde personen aan en op straat lag een gewonde man. Een portier van een horecagelegenheid hield een dader in bedwang. Deze 40-jarige Utrechter werd door de politie overgenomen en ingesloten op het bureau. Hij had een mes op zak. Een tweede verdachte, een 22-jarige Nieuwegeiner, kon ter plaatse op aanwijzen van getuigen worden aangehouden. Het neergestoken slachtoffer, een 19-jarige Nieuwegeiner, werd op de Poortdijk aangetroffen. Met meerdere steekwonden is hij overgebracht naar het Antonius ziekenhuis, evenals de gewonde IJsselsteiner. Hij moet vandaag aan een gebroken sleutelbeen worden geopereerd.

Om vier uur moest de politie opnieuw in actie komen, ditmaal op de Schuttersgracht. Daar was een vechtpartij ontstaan waarbij met kruissleutels werd geslagen. De politie trof ter plaatse een 19-jarige gewonde Nieuwegeiner aan. Hij was met een kruissleutel op het hoofd geslagen. De politie achterhaalde de dader, een 20-jarige man uit Maarssen. Hij had de kruissleutel nog in zijn hand. Inmiddels bleek, dat al twee gewonden van deze vechtpartij op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis waren gegaan. Een van hen had een gebroken sleutelbeen en de ander een gekneusde hand. De politie spreekt met hen in de loop van de dag.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van deze vechtpartijen en tegen de veroorzakers zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhoudingen na agressief gedrag tegen agenten
Wilnis - Zaterdagavond omstreeks half elf kreeg de politie op de Herenweg in Wilnis geen voorrang van een 29-jarige automobilist uit Mijdrecht. De agenten hielden de bestuurder staande voor een controle en wilden hem aanspreken op de geldende voorrangregels.

Bestuurder en passagier, een 32-jarige inwoner van Wilnis, stapten onmiddellijk uit, begonnen de agenten uit te schelden voor facisten en wilden hen te lijf gaan. Met assistentie van collega's werden de twee aangehouden en ingesloten op het politieburau. Zij krijgen een proces-verbaal voor het bedreigen en beledigen van de agenten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook