Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Zondag 30 januari 2000, 11.00 uur

Nepcollectanten aangehouden met hulp van getuigen Nieuwegein - De politie heeft zaterdagmiddag 29 januari op aanwijzing van getuigen twee mannen uit Vianen (22 en 32 jaar) aangehouden die voor 'een goed doel' liepen te collecteren op/rond de IJlsterveste. Omdat de nepcollectanten zich niet konden legitimeren, belde een bewoner de politie en volgde de mannen in de richting van het centrum van Nieuwegein. Op het tramperron werden de twee collectanten door de politie aangehouden, hierbij wist een van hen zich echter los te rukken. Met hulp van omstanders kon de verdachte alsnog worden aangehouden.

Bromfietser op snelweg
Breukelen - Een bromfietser reed zaterdagmorgenvroeg over de vluchtstrook van de A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa in de richting van Amsterdam. Toen hij hierop door de politie werd aangesproken verklaarde de man dat dit de snelste manier is om in Amsterdam te komen. Na het uitreiken van een bekeuring, het uitleggen van de verkeersregels en het wijzen van de juiste weg, kon de bromfietser zijn rit via een wel toegestane route vervolgen.

Hardrijder op de bon
Breukelen - Op dezelfde snelweg (A2) reed vrijdagavond een 26-jarige inwoner van Venetie (Italie) met 170 km per uur in de richting van Utrecht. De toegestane snelheid op dit weggedeelte is 100 km. Door de politie van Vecht en Venen werd hij aangehouden waarna hij de bekeuring van f 700,= contant betaalde en - met de juiste snelheid - zijn weg vervolgde.

Paarden los
Maarssen - Zaterdagavond kozen op het Zandpad net buiten Maarssen drie paarden het 'hazenpad' in de richting van Breukelen. Hierbij beschadigden zij een personenauto. Een vanuit Breukelen naderende politie-auto wist de paarden met lichtsignalen te laten omkeren waarna ze door de eigenaar konden worden ingesloten in een weiland.

Winkeldieven aangehouden
Maarssen - De politie heeft zaterdagmorgen twee mannen uit Maarssen (beiden 27 jaar) aangehouden die op heterdaad door winkelpersoneel waren betrapt bij een diefstal uit een winkel aan de Plesmanlaan. Tegen de daders is proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles
Op verschillende plaatsen hield de politie zaterdag verkeerscontroles: Harmelen - Bij een radarsnelheidscontrole op de Appellaan werden zaterdagmorgen 201 voertuigen gecontroleerd waarvan er 51 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 90 km, de toegestane snelheid is 50 km.
De Meern - Zaterdagmiddag controleerde de politie op snelheid aan de Rijksstraatweg. De toegestane snelheid is hier 50 km, er passeerden 136 auto's de controle waarvan er 51 te snel reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 90 km.
Woerden - Op de Polanerbaan passeerden zaterdagmorgen 603 auto's de radarcontrole. De toegestane snelheid is hier 50 km, 105 automobilisten reden te hard, de snelste reed 95 km. In Woerden werden zaterdagmiddag op de Hogewal bovendien 18 bekeuringen uitgedeeld vanwege het niet dragen van de autogordel.


_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook