Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Maandag 21 februari 2000, 10.00 uur

Nieuwegeiner opgelicht
Nieuwegein - Een 42-jarige man uit Nieuwegein heeft afgelopen weekend bij de politie aangifte gedaan van oplichting.

De man reageerde op een advertentie op internet waarin computeronderdelen te koop werden aangeboden. Via een e-mail kreeg de man de bevestiging van de door hem bestelde goederen. Deze zouden via de post onder rembours aan huis worden bezorgd. Dat gebeurde ook en de postbode meldde zich bij de man aan de deur met een doos en de Nieuwegeiner betaalde de kwitantie van ruim 1000 gulden. Echter bij het openmaken van de doos bleken er geen computeronderdelen in te zitten, maar piepschuim en aardappelen.

De politie adviseert bij aflevering te controleren of het inderdaad om de bestelde goederen gaat.

Zakkenrollers aangehouden
Woerden - Een 15-jarige inwoner uit Gorinchem en een leeftijdgenoot uit Woerden zijn zondagmiddag op heterdaad betrapt op diefstal van geld uit kleding in een kleedkamer aan de Jan Steenstraat.

Na controle door de sporters bleek dat ruim tweehonderd gulden werd vermist uit de diverse portemonnees. Uit een eerste onderzoek kon de betrokkenheid van de Gorinchemmer niet hard gemaakt worden. Hij werd weer in vrijheid gesteld en opgehaald door zijn vader.

De politie vermoedt dat de Woerdenaar meer van dergelijke diefstallen heeft gepleegd uit kleding en tassen in kleedruimten van scholen en sportverenigingen. Hij is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Alcoholcontrole
Houten - Bij een alcoholcontrole op de Utrechtseweg op zondagavond moesten 134 bestuurders op straat een blaastest afleggen. Eén automobilist, een 45-jarige man uit Houten, had teveel gedronken en moest mee naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. De uitslag bedroeg 1,5 promille. De man moet op 26 april aanstaande bij de rechtbank verschijnen.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook