Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 26 februari 2000, 12.00 uur

Gewapende overval
Nieuwegein - Kort voor sluitingstijd werd vrijdagavond een gewapende overval gepleegd op een winkel van het winkelcentrum aan het Muntplein in Nieuwegein.

Toen het personeel van een winkel in huishoudelijke artikelen even voor negen uur aan het opruimen was, stonden er plotseling twee mannen in de winkel. Hun gezichten waren bedekt en één van hen richtte een vuurwapen op het personeel. Onder bedreiging van het vuurwapen, werd de 33-jarige bedrijfsleider gedwongen kasgeld af te geven. De overige vier personeelsleden werden gedwongen op de grond te gaan liggen. Met een onbekend geldbedrag verlieten de overvallers snel de winkel. Niemand raakte bij de overval gewond.

Het is onbekend hoe de overvallers zijn gevlucht. De recherche van het politiedistrict Lekstroom is met name dringend op zoek naar getuigen die de overvallers hebben zien vertrekken. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer: 030 - 60 23111.

Inwoner van Maarssen neergeschoten
Maarssen - Een 23-jarige inwoner van Maarssen is de afgelopen nacht op de Kaatsbaan in Maarssen neergeschoten.

Het slachtoffer kreeg omstreeks half vier op de Kaatsbaan ruzie met een man. Deze schoot de Maarssenaar neer en vluchtte. Het slachtoffer strompelde verder. maar op het Nassauplein bleef hij zwaar gewond liggen. Voorbijgangers alarmeerden de politie en boden eerste hulp. Hij is opgenomen in het UMC.

De recherche van het politiedistrict Vecht & Venen startte onmiddellijk een onderzoek, waarbij al snel de identiteit van de schutter kon worden vastgesteld. Hij bleek echter onvindbaar.

Vanochtend omstreeks tien uur meldde de schutter, een 33-jarige Utrechter, zich bij de politie in Maarssen. Het vuurwapen waarmee hij had geschoten, gaf hij af. De Utrechter is ingesloten en inverzekering gesteld.

Automobilisten redde bestuurder uit brandende auto

Maarssen - Een 22-jarige bestuurder uit Amersfoort heeft vrijdagavond zijn leven te danken aan het moedige optreden van passerende automobilisten. Zij wisten met gevaar voor eigen leven, het slachtoffer, die bovendien enigszins bekneld zat, uit zijn brandende auto te halen.

De Amersfoorter reed omstreeks half elf van de Amsterdamse Slag de Zuilense Ring op in de richting van de rijksweg Utrecht-Amsterdam. Vermoedelijk door een te hoge snelheid vloog hij uit de bocht van de oprit en veroorzaakte een aanrijding met 35-jarige automobilist uit IJsselstein. Door de aanrijding schoot de IJsselsteiner door de middenberm naar de andere weghelft en kwam in de berm tot stilstand.

Door de aanrijding vloog de auto van de Amersfoorter in brand. Zijn 19-jarige passagier, eveneens uit Amersfoort, kon zelf uit het brandende voertuig komen. Beiden zijn met verwondingen, van wie de bestuurder ernstige brandwonden had, naar het ziekenhuis gebracht.

De IJsselsteiner en zijn 47-jarige passagier uit Nieuwegein, zijn met inwendig letsel eveneens naar het ziekehuis gebracht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook