Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Zondag 13 februari 2000, 10.00 uur

Alcoholcontrole
Nieuwegein - De politie in het district Lekstroom heeft zaterdagavond op verschillende plaatsen in het district gecontroleerd op alcohol in het verkeer.

In Houten moesten 255 bestuurders blazen. In IJsselstein moesten 56 bestuurders aan de kant en in Nieuwegein 16. Er bleken 4 personen teveel te hebben gedronken. Twee bestuurders kregen een bekeuring van fl 390,- voor te veel alcohol.

Aanhouding autokrakers
Harmelen - Zaterdagmiddag om kwart voor drie heeft de politie op de Dorspsstraat in Harmelen twee jongens van 19 en 16 jaar uit Utrecht aangehouden.

Een getuige had gezien, dat de twee op de Kastanjelaan een geparkeerde auto aan het openbreken waren. De twee autokrakers verplaatsen zich op een bromfiets.

Agenten zagen de twee in de Dorpsstraat rijden waarna zij werden aangehouden. Bij onderzoek aan hun kleding werden twee GSM's gevonden. Deze bleken van diefstal afkomstig.

In Harmelen werden meerdere auto's opengebroken. Er wordt uitgezocht of de twee Utrechters hier iets mee te maken hebben.

Met gestolen terreinwagen in de sloot
Maarssen - Zondagmorgen om kwart voor vier raakte een 18-jarige jongen uit Breukeleveen met een in Loosdrecht gestolen terreinwagen van de weg.

Op het Zandpad ter hoogte van Maarssen raakte hij twee bomen en verloor de macht over het stuuur. De dure terreinwagen raakte zwaar beschadigd en kantelde in de sloot.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam klauterde de jeugdige bestuurder uit de auto. Toen bleek, dat hij had gedronken, niet in het bezit is van een rijbewijs en de auto had gestolen.

De verdachte raakte gewond aan zijn gezicht. Om het alcoholpromillage vast te stellen, is in het Academischziekenhuis in Utrecht, bloed van hem afgenomen. De verdachte is overgedragen aan de politie in de regio Gooi en Vechtstreek.


_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook