Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Vrijdag 18 februari 2000

Wietplantage opgerold
Mijdrecht - De sterke lucht van hennep verraadde donderdagavond een wietplantage in een woning aan de Karekiet in Mijdrecht. De twee bewoners van het pand, 32 en 36 jaar, zijn aangehouden. De plantage zag er professioneel uit. Een behoorlijke hoeveelheid planten en de apparatuur werd inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak nog.

Wisseltruc
Kockengen - Een man en vrouw maakten door verwarring te zaaien en in een geldlade te graaien enkele honderden guldens aan buitenlandse valuta buit. Dit gebeurde donderdagmiddag bij een bank in Kockengen.

Het stel wilde 100 gulden wisselen in Duitse marken. Toen de geldlade werd geopend pakte de man de la vast, terwijl de vrouw de bankmedewerker in verwarring bracht. Ze zagen af van de transactie en verlieten de bank. Nadat het stel de bank had verlaten bleken Belgische franken en Engelse ponden uit de kas verdwenen.

Pistool inbeslaggenomen
Vinkeveen - De politie heeft bij een controle in de woning van een 52-jarige man in Vinkeveen een vuurwapen aangetroffen en een tweede magazijn met munitie.
De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de vuurwapenwet.
De technische recherche onderzoekt het wapen.

Aanrijding met brommer
Nieuwegein - Bij een aanrijding tussen een brommer en een bestelauto op de Hildo Kropstraat is een 19-jarig meisje gewond geraakt. De bestuurder van de bestelauto, een 23-jarige inwoner van IJsselstein, wilde donderdagavond rond acht uur nog even voor een personenauto links afslaan het bedrijventerrein op. Tijdens deze manoeuvre hoorde hij een klap. De 21-jarige bestuurder van de brommer uit Utrecht kon de bus niet ontwijken. Zijn 19-jarige vriendin uit Nieuwegein raakte met haar been bekneld tussen de brommer en de bus, wat een open beenwond en mogelijk enkele breuken veroorzaakte. Zij is naar het UMC gebracht.
De jongen en het meisje hadden geen helm op en hij bleek niet in het bezit van een brommercertificaat. Bovendien is de bromfiets onverzekerd en reed vermoedelijk zonder verlichting. Dit wordt nader onderzocht.

Verkeerscontroles
Nieuwersluis - Een half uurtje de snelheid van het verkeer controleren op de Rijksstraatweg in Nieuwersluis leverde donderdagmiddag tien bekeuringen op. Daarnaast werden vier bonnen geschreven voor het niet dragen van de gordel en één voor een verlopen APK.

Kockengen - Omdat de flitspaal op de N401 bij Kockengen bekend is, controleerde de politie donderdagavond de snelheid van het verkeer een stukje verderop.
Binnen een half uur werden zeven snelheidsovertreders gesnapt. De snelste reed liefst 120 kilometer per uur, waar 80 het maximum is.
_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook