Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Ongeremd gedrag
Houten - Vrijdagavond om kwart over negen zag de politie een bestuurder van een auto al slingerend over de Veerwagenweg in Houten rijden. Op de Guldenslag te houten stopte de 46-jarige man uit Houten waarna werd geconstateerd dat hij te veel alcohol had gedronken.

Een 40-jarige vrouw uit Houten, die naast de man in de auto zat, begon zich met de situatie te bemoeien en werd agressief in de richting van de politie.

De vrouw en de bestuurder werden vervolgens aangehouden voor belemmering van de politie en verzet. Om de vrouw van het lijf te houden werd gebruik gemaakt van de wapenstok en werd assistentie van meerdere politieauto's gevraagd.

De 46-jarige man rukte zich na zijn aanhouding los en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij werd daarna geboeid overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein.

Daar bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1.4. Hij reed in de auto terwijl zijn rijbewijs al was ingenomen. De auto, eigendom van zijn werkgever, is inbeslaggenomen. Zowel de man als de vrouw krijgen een proces-verbaal.

Bromfietser te water
Woerden - Een 17-jarige inwoner van Woerden reed vrijdagavond op de Waarsedijk om tien over half tien met zijn bromfiets in de sloot.

Hij verloor hij de macht over het stuur waarna hij het water in reed. De politie heeft de jongen en zijn bromfiets het water gehaald.

Aanhouding heterdaad
De Meern - Vrijdagmiddag om zes uur werden twee 16-jarige Utrechtse jongens betrapt bij een bedrijfsinbraak aan de Rijnzate in De Meern.

De twee werden op heterdaad betrapt door personeel van het bedrijf. Een getuige zag dat de jongens een laptop in een vuilniszak verstopte en deze vervolgens buiten het gebouw in een vuilcontainer deponeerde.

De twee scholieren hadden gesolliciteerd naar een schoonmaakbaantje bij het bedrijf. Bij onderzoek bleek dat zij ook nog een handtas met creditkaarten van een medewerkster hadden gestolen. De twee zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau van Maarssen.

Rijden onder invloed
Amstelhoek - Zaterdagochtend om half vier werd een 52-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gecontroleerd terwijl hij met zijn auto door de Mennonietenbuurt reed

Zijn rijgedrag viel op omdat hij een hekje omver reed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken dat hij nauwelijks aanspreekbaar was. Hij weigerde alle medewerking aan een alcoholonderzoek.

Zijn auto is inbeslaggenomen en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanhouding vernielers
Maarssen - De politie heeft zaterdagochtend om kwart over twaalf op de Zwanenkamp drie jongens en twee meisjes in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aangehouden. De in Maarssen woonachtige jongelui waren betrokken bij de vernieling van een bushokje en een poster in het bushokje.

De ouders van de groep zijn in kennis gesteld.

Paard te water
Maarssen - Vrijdagmiddag om twee uur kwam een melding bij de politie binnen dat langs de Groeneweg een paard te water was geraakt.

Alleen de kop en de staart van het beest bleken nog boven water. De brandweer was inmiddels met meerdere auto's ter plaatse.

Uiteindelijk kon met veel moeite het dier weer op het droge worden getakeld. Een auto van de faculteit diergeneeskunde van de Uithof moest eveneens uit het drassige weiland worden getakeld.

De eigenaar van het paard, een inwoonster van Oud Zuilen heeft het paard weer meegenomen naar de stal.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook