Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Woensdag 2 februari 2000, 09.30 uur

Vernielingen aan school
Houten - Bij een schoolcomplex aan De Slinger werden in het weekend van vrijdag 28 tot maandag 31 januari door onbekenden een veertiental ruiten vernield. De ruiten werden met stenen ingegooid.

Inbreker aangehouden
Nieuwegein - Op woensdag 2 februari werd omstreeks tien over twee 's nachts, een 32 jarige bewoonster van een woning aan de Merwedestraat, wakker van geluiden in haar woning. Toen zij uit bed stapte en op onderzoek uit wilde gaan, zag zij een onbekende man haar woning verlaten en via de achtertuin weglopen.

Toen de inmiddels gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, zagen de agenten de verdachte nog net verderop in de straat verdwijnen. Van de woning van de vrouw bleek de achterdeur te zijn geforceerd.

De politie, die de verdachte had herkend toen zij aankwamen, hield hierna in de buurt de verdachte, een 25 jarige inwoner van Nieuwegein, aan en sloot de verdachte voor nader onderzoek in aan het politiebureau.

Grote buit bij inbraak elektronicawinkel
Nieuwegein - Op woensdag 2 februari werd omstreeks 05.00 uur geconstateerd dat er was ingebroken in een winkel in elektronische apparatuur aan de Passage.

Van de winkel bleek een deur op grove wijze vernield te zijn. In de winkel hadden onbekenden een aantal vitrinekasten vernield en de inhoud werd meegenomen. De inbrekers gingen er vandoor met een grote hoeveelheid videocamera's, mobiele telefoons en laptop-computers.

De ontstane schade in en aan de winkel alsmede de buitgemaakte goederen loopt in de tienduizenden guldens.

Autogordelcontroles
Woerden - Op dinsdag 1 februari werd in Woerden op twee lokaties gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Bij deze controles werden 43 automobilisten geverbaliseerd. Er werd gecontroleerd in de ochtenduren in de omgeving van Geestdorp en in de middag aan de Hogewal.

Vrouw schrikt en slaat over de kop met bestelauto Montfoort - Op dinsdag 1 februari vond een aanrijding plaats op de M.A. Reinaldaweg, waarbij een 21 jarige bestuurster met een bestelauto van de weg raakte en over de kop sloeg. De vrouw, een inwoonster van IJsselstein, kwam met haar auto in een weiland tot stilstand.

De vrouw reed vanuit Benschop in de richting van Montfoort en verklaarde geschrokken te zijn van een beest. Vervolgens raakte zij van de weg, vloog over een sloot heen en kwam met het voertuig op de kop in het weiland te liggen.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, waar hoofd- en beenletsel werd geconstateerd. De bestelauto raakte zwaar beschadigd.

Keukenbrand
Woerden - Op woensdag 2 februari ontstond omstreeks tien voor drie in de nacht brand in een woning aan de IJsseloord. De 46 jarige bewoonster had rond één uur die nacht de vaatwasmaschine aangezet en was naar bed gegaan.

Op een gegeven moment werd zij wakker van vallende goederen in haar keuken. Toen zij de slaapkamer uit liep om op onderzoek uit te gaan, zag zij dat de keuken in brand stond en haar woning vol rook was. Zij kon via de achterdeur de woning verlaten.

De brandweer kon het vuur snel doven. Mogelijk is de brand door kortsluiting ontstaan.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook