Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Maandag 14 februari 2000, 09.00 uur

Dieven rijden tegen woning
Nieuwegein - Zondagochtend zagen surveillerende agenten omstreeks half zeven op de Batauweg twee mannen op een bromfiets rijden. De duopassagier droeg twee grote tassen. Gezien het tijdstip wekte de inhoud van die tassen de belangstelling van de agenten.

De mannen wensten niet voor de politie te stoppen en probeerden te ontkomen. Toen zij van de Lichtegaarde rechtsaf de Herfstgaarde inreden, vlogen zij als gevolg van een te hoge snelheid uit de bocht en kwamen tegen een woning tot stilstand. De bestuurder wist te ontkomen, maar de duopassagier, een 42-jarige IJsselsteiner, werd aangehouden.

In de tassen zaten autoradio's en videoapparatuur. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze goederen. Zij denkt dat het is gestolen. De bromfiets is wel van diefstal afkomstig. Deze is op 19 januari 2000 in Nieuwegein gestolen.

De IJsselsteiner is ingesloten. De identiteit van de bestuurder is bekend. Hij kan binnenkort bezoek van de politie verwachten.

Voorbijganger overloopt inbrekers
Montfoort - Zondagavond zag een 39-jarige voorbijganger omstreeks negen uur plotseling het alarm afgaan van een bedrijf aan de Aardvletterweg in Montfoort.

Hij alarmeerde de politie en zag tegelijkertijd een man uit een raam springen en in een gereedstaande auto stappen. Met gedoofde lichten reed de auto met hoge snelheid weg in de richting van de Lijndraaierweg.

De getuige noteerde het kenteken, maar dit bleek na onderzoek door de politie vals te zijn. Van het bedrijf in kosmetische artikelen was een raam vernield. Het is nog niet bekend was er is ontvreemd. De aangifte wordt vandaag opgenomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook