Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Bereikbaarheid i.v.m. problemen CallMax !

De afdeling persvoorlichting voor Utrecht-Stad en Cluster-West maakt voor de 24-uurs bereikbaarheid van een persvoorlichter (calamiteitenpiket) en het geven van persalarm gebruik van de CallMax. Omdat dit bedrijf in staat van surseance van betaling verkeert, worden GEEN gesproken teksten meer verzonden, maar uitsluitend TELEFOONNUMMERS doorgegeven.
Bovendien is de piketvoorlichter na kantoortijd in geval van calamiteiten tijdelijk ook bereikbaar op tel.nr.: 06 - 53 12 55 82.

Donderdag 30 maart 2000, 10.00 uur

Aanhouding verdachten zware mishandeling/bedreiging IJsselstein - Tijdens de afgelopen drie weken heeft de politie van IJsselstein een onderzoek ingesteld naar de verdachten van een zware mishandeling en bedreiging, welke gepleegd werd op zondag 12 maart jl. op de IJsselstraat.

Deze mishandeling werd gepleegd omstreeks half vier in die nacht. Twee 16-jarige inwoners van Nieuwegein werden door drie hun onbekende mannen op straat geslagen en bewerkt met een stroomstootwapen. Beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Na behandeling konden de slachtoffers weer naar huis.

De drie vermoedelijke verdachten konden ondanks een zoekactie van de politie ontkomen. Later die nacht, omstreeks half vijf, werd bij de politie gemeld dat er op de IJsselstraat een bedreiging met een stroomstootwapen had plaats gevonden. De politie kon een 18-jarige inwoner van IJsselstein aanhouden. In de kleding van de verdachte werd het stroomstootwapen en een busje pepperspray aangetroffen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

N.a.v. het ingestelde onderzoek heeft de politie in de afgelopen weken de twee andere verdachten kunnen aanhouden. Het betroffen twee inwoners van IJsselstein van respectievelijk 19 en 17 jaar oud. De 17-jarige verdachte bleek tevens betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging op 18 maart jl.. Hierbij werd een telefooncel door meerdere personen vernield op de Poortdijk. Ook bekende deze verdachte verantwoordelijk te zijn voor een diefstal van een fiets.

De verdachten van 18 en 17 jaar zijn op last van het Openbaar Ministerie in bewaring gesteld. De 19-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Inbraak bedrijf
Lopik - In de nacht van op woensdag 29 maart op donderdag 30 maart werd ingebroken bij een bedrijf aan de 2e Industrieweg. Van het bedrijfspand werd een deur vernield. Het pand werd door onbekenden doorzocht en men nam o.a. computeronderdelen weg.
Zwangere vrouw aangereden en achtergelaten
Woerden - Op woensdag 29 maart vond omstreeks tien voor half één in de middag een aanrijding plaats op de Westdam. Een 24-jarige inwoonster van Woerden werd t.h.v. het postkantoor op haar fiets aangereden, door een personenauto. Deze personenauto, waarin volgens getuigen twee vrouwen zaten, reed vanaf het parkeerterrein bij het postkantoor de weg op en reed het slachtoffer aan. Na de aanrijding reed de personenauto door. De aangereden vrouw die zwanger bleek te zijn, werd per ambulance overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis. Na onderzoek kon zij het ziekenhuis weer verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de doorgereden personenauto en de bestuurder.
Woningbrand
Linschoten - Op woensdag 29 maart ontstond brand in een woning aan de Strick van Linschotenstraat. De 81-jarige bewoonster wilde de was gaan strijken, deed de strijkbout aan en liep nog even naar de huiskamer. Toen zij na enkele minuten terug kwam, bleek er brand te zijn uitgebroken op de 1e etage van haar woning. De brandweer bluste het vuur en kon de schade beperken tot de betreffende slaapkamer.
Snelheidscontroles met laserapparatuur
Kockengen - Op woensdag 29 maart werd door de politie van het district Vecht en Venen in Kockengen gecontroleerd op het overtreden van de maximum snelheid. Er werd gecontroleerd op de provinciale weg N 401 van 09.00 tot 12.00 uur. In totaal werden 15 bestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst geconstateerde snelheid was 134 km/h. Alle overtreders werden ter plaatse staande gehouden en kregen de bekeuring of het proces-verbaal direkt uitgereikt.

Autogordelcontrole
Abcoude - Op woensdag 29 maart werd in de middag gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel door bestuurders van motorvoertuigen. Er werd door de politie gecontroleerd op de Burg. Des Tombeweg en de Nieuwe Amsterdamseweg. Aan 20 bestuurders werd een bekeuring van f 90,- uitgereikt.

Beroving
Maarssen - Op woensdag 29 maart vond omstreeks kwart voor twaalf in de avond een beroving plaats op de Maarssenbroeksedijk. Een 18-jarige inwoner van Maarssen fietste over het fietspad, terwijl hij aan het telefoneren was met zijn mobiele telefoon. Op een gegeven moment werd de man ingehaald door twee mannen op een bromfiets. Nadat zij hem gepasseerd waren sneden de twee hem af, waardoor hij moest stoppen. De duopassagier stapte af, eiste de telefoon op en maakte een slaande beweging naar de Maarssennaar. Hierop reageerde deze door zijn belager enkele rake klappen te verkopen. De duopassagier ging vervolgens neer. Hierop probeerde de bestuurder van de bromfiets ook nog de telefoon af te pakken van het slachtoffer. Ook de bestuurder kreeg enkele klappen. Tijdens deze schermutseling viel de telefoon van het slachtoffer op de grond en werd opgepakt door de inmiddels overeind gekrabbelde duopassagier.

Nadat de verdachten de telefoon in hun bezit hadden gingen zij er op de bromfiets vandoor in de richting van de Zuilense Ring. Het slachtoffer kon van de bestuurder het volgende signalement geven:

Leeftijd 16 a 17 jaar oud, lengte tussen 1.75 m. en 1.80 m. lang, donkere huidskleur, normaal postuur en gekleed in donkere kleding.Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook