Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Zaterdag 25 maart 2000, 11.00 uur

Snelkraak
Houten - Zaterdagochtend om kwart over twee werd aan de Spoorhaag in Houten de voorpui van een winkel in huishoudelijke apparatuur geramd.
Onderweg naar deze snelkraak kwamen agenten op de Utrechtseweg een auto tegen met gedoofde lichten. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting van de A27.

Ter hoogte van Vianen was de snelheid zo hoog dat de auto uit het zicht verdween. Naast de winkel stond een onbeheerde gestolen auto met draaiende motor. Deze auto was gebruikt om de voorgevel te rammen. De auto was gestolen bij een garagebedrijf aan de Ambachtsweg in Nieuwegein.

In de winkel richtte de daders een enorme ravage aan. Zij gingen er vandoor met mobiele telefoons, videocamera's en diskmans.

Volgens een getuige waren de daders voorzien van bivakmutsen.

Winkeldieven aangehouden
Woerden - Na een winkeldiefstal bij een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Voorstraat te Woerden wisten twee volwassenen en een kind zich uit de voeten te maken.

Zij hadden voor enkele tientjes aan Lego gestolen. Nadat de diefstal werd ontdekt, werd de bedrijfsleider hardhandig aan de kant gezet door een van de daders. Via de Rijnstraat vluchtte het drietal naar hun auto. Een getuige kon een kenteken noteren van de auto.

In overleg met de collega's in het politiedistrict Utrecht noord en justitie, konden later op de dag in Utrecht de twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Utrecht.

Onder invloed
Maarssen - Vrijdagavond om half negen werd op de G van Stoutenborchstraat in Mijdrecht een 45-jarige man uit Mijdrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

De verdachte weigerde alle medewerking aan een blaastest en moest met enig geweld worden aangehouden. De verdachte pleegde verzet tegen de politie. In het politiebureau te Maarssen vernielde hij het interieur van een verhoorkamer. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Zaterdagochtend om tien voor half zes werd op het Antilopenspoor in Maarssen een 37-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man reed terwijl hij een promillage had van 1,25. Het is niet de eerste keer dat deze man wordt betrapt voor het rijden met alcohol op zodat hij een dagvaarding kreeg uitgereikt.Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook