Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Woensdag 1 maart 2000, 09.30 uur

Winkeldiefstal
IJsselstein - Om vijf over vijf dinsdagmiddag reed de politie naar De Clinckhoeff in IJsselstein voor een winkeldiefstal. Aangekomen in de levensmiddelenwinkel trof de politie een 23-jarige man uit IJsselstein op zijn buik op de vloer aan. Winkelpersoneel hield de man in bedwang.

Een 24-jarige medewerker uit IJsselstein hield de verdachte aan toen hij zonder te betalen de kassa passeerde. Hij sprak de man aan die niet luisterde en door wilde lopen. Hierop greep de medewerker de verdachte bij zijn arm en hield hem vast tot de politie ter plaatse was. De verdachte deed in de winkel afstand van de gestolen goederen. Hij had voor enkele tientjes proviand meegenomen.

Botsing tussen bromfietser en automobilist
Nieuwegein - Vannacht omstreeks één uur vond er een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist op de Graaf Florisweg.

De 20-jarige bromfietser uit Nieuwegein stak de voorrangsweg Graaf Floris over en werd aangereden door een 57-jarige automobilist uit Vianen. De bromfietser droeg geen helm en liep hoofdletsel op. Hij is overgebracht naar het Antoniusziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Auto te water
Woerden - Gisteravond rond acht uur kwam een 31-jarige automobilist uit Woerden met zijn auto in het water. De man reed over de Molenvlietbaan, kwam in een waterspoor terecht en verloor de macht over het stuur. De man is zelf via de passagierszijde uit zijn auto geklommen. Toen de politie ter plaatse was, was de auto bijna helemaal onder water. De automobilist bleef ongedeerd.

Autoradio's op hotelkamer (vervolg bericht 29 februari j.l.) Breukelen - Na onderzoek naar de herkomst van de autoradio's zijn de twee verdachten die dinsdag 29 februari zijn aangehouden, gistermiddag heengezonden.

Uit onderzoek bleek dat de 44- en 47-jarige mannen autohandelaren uit Nigeria zijn. Bij het verschepen van hun gekochte auto's halen ze voor de zekerheid de autoradio's eruit zodat deze niet gestolen kunnen worden. Verschillende mensen konden het verhaal van de mannen gisteren bevestigen. In overleg met de hulpofficier van jusititie zijn de de mannen om één uur heengezonden.

Brand in botenloods
Loenen - Gisteravond omstreeks tien over negen constateerde een 33-jarige inwoner van Loenen dat er brand was in de botenloods in de Dorpstraat in Loenen. Hij waarschuwde de brandweer. De brand was uitslaand toen deze aan kwam rijden. De brandweer richtte zich dan ook op het behoud van aangrenzende panden. In de loods zijn een aantal ontploffingen geweest, vermoedelijk waren dit benzinetankjes van buitenboordmotoren. De loods, bestaande uit verschillende kleinere gebouwen, ging geheel in vlammen op.

Rond kwart voor tien was de brand meester. Het nablussen duurde ongeveer tot kwart over elf. De technische recherche zal vandaag een onderzoek starten naar de mogelijke oorzaak van de brand. De schade van de brand wordt geschat op enkele honderdduizenden gulden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook