Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Dinsdag 14 maart 2000, 10.00 uur

Inbraak bedrijf
Nieuwegein - Bij een bedrijf aan de Overijsselhaven werd door onbekenden op maandag 13 maart, omstreeks half twee 's nachts, met vermoedelijk een voertuig, een garagedeur van het bedrijf geramd. De garagedeur raakte ontzet en onbekenden verschaften zich zo de toegang tot het bedrijf.

Uit het bedrijf werden verschillende monitoren weggenomen.

Aanrijding letsel
Houten - Op maandag 13 maart vond omstreeks half negen 's ochtends een aanrijding letsel plaats op de kruising Oud Wulfseweg met de Lobbendijk. Een 20-jarige inwoner van Tull en 't Waal reed met zijn bromfiets over de Oud Wulseweg en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 45-jarige fietster.

De fietster, een inwoonster van Houten, werd per ambulance overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein met vermoedelijk een hersenschudding en hoofdletsel.

Aanrijding letsel
Maarssen - Op maandag 13 maart vond een aanrijding plaats op de kruising Industrieweg met de Maarssenbroeksedijk. Een 25-jarige inwoner van Amsterdam reed met zijn personenauto over de Maarssenbroeksedijk uit de richting van de Industrieweg en sloeg rechtsaf op de genoemde kruising. Uit tegenovergestelde richting kwam over het fietspad een 16-jarige inwoner van Maarssen met zijn bromfiets aanrijden. De automobilist zag de bromfietser niet en reed tegen hem aan.

Na de aanrijding reed de bromfietser met zijn bromfiets tegen een hekwerk aan en kwam tot stilstand. Het slachtoffer werd met knie- en rugletsel overgebracht naar het Oudenrijn Ziekenhuis te Utrecht.

Diefstal auto met zuigflessen
Breukelen - Een 25-jarige Zweed deed op maandag 13 maart aangifte van diefstal van zijn personenauto. De auto een Mercedes 300 turbo diesel met Zweeds kenteken PGG-630 werd tussen zondag 12 en maandag 13 maart weggenomen vanaf het parkeerterrein bij hotel Breukelen aan de Stationsweg.

In de auto lagen honderden dozen met zuigflessen. De schade loopt in de duizenden guldens.

Snelle proefrit, rijbewijs kwijt!
Maarssen - Op maandag 13 maart zag een motoragent op de Zuilense Ring een personenauto met zeer hoge snelheid rijden in de richting van de rijksweg A2. De motoragent zette de achtervolging op de bestuurder in en constateerde dat de bestuurder met 180 km/h over de Zuilense Ring voortraasde, terwijl 100 km/h is toegestaan. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Westbroek, kreeg een stopteken en bracht de auto, een Volkswagen Golf, tot stilstand. De verdachte was met een proefrit bezig.

De auto werd inbeslaggenomen en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachten aangehouden voor tanken zonder betalen Breukelen - Op maandag 13 maart, omstreeks vijf voor zeven 's avonds, werd bij een tankstation langs de rijksweg A2 t.h.v. Breukelen, geconstateerd dat een bestuurder met zijn personenauto brandstof had getankt en probeerde weg te komen zonder af te rekenen. Door personeel van het tankstation kon verhinderd worden dat de verdachte wegreed en men waarschuwde de politie.

De politie hield de verdachte, een 35-jarige inwoner van Numansdorp, aan. Aan het bureau bleek na onderzoek dat de verdachte de afgelopen weken reeds 5 keer eerder bij het tankstation had getankt zonder af te rekenen. De verdachte bekende de feiten gepleegd te hebben en hij kreeg een dagvaarding mee. Tevens werd met hem afgesproken dat hij de ontstane schade zou betalen.

Omstreeks hetzelfde tijdstip werd bij hetzelfde tankstation nog een man betrapt op het tanken zonder betalen. Ook deze verdachte werd door de politie ingerekend. Het betrof een 40-jarige inwoner van Utrecht. Deze verdachte bleek na onderzoek aan het bureau ruim 20 keer bij verschillende tankstations in de regio getankt te hebben zonder daarvoor te betalen. Deze verdachte werd inverzekering gesteld.
_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook