Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 19 maart 2000, 11.00 uur

Verdwaalde asielzoeker
Mijdrecht - Zaterdagavond omstreeks middernacht zagen surveillerende politieambtenaren op de Provincialeweg in Mijdrecht (richting Uithoorn) een man op de busbaan zitten. Hij toonde een verblijfsvergunning waarna bleek dat het om een 49-jarige asielzoeker uit Somalië ging die woonde in het AZC in de plaats 'Hoorn'.
Het werd duidelijk dat de man die dag verdwaald was. Hij dacht nu dat hij bijna thuis was, namelijk in de plaats 'Uithoorn' ! De agenten besloten de man op weg te helpen. Zij brachten hem naar de bus in Uithoorn. Met de buschauffeur werd geregeld dat deze hem meenam naar het centraal station in Amsterdam en hem daar op de trein richting Hoorn zal zetten. De man was dankbaar voor deze hulp.

Politie houdt in Abcoude vernielers aan
Abcoude - De politie heeft de afgelopen nacht zes jongens aangehouden die in de Stationsstraat in Abcoude vernielingen hadden aangericht aan geparkeerde auto's.

Naar aanleiding van de vele vernielingen die de laatste tijd, met name in de weekenden, in Abcoude aan auto's werden aangericht, hield de politie extra toezicht. Vanochtend omstreeks half vijf ontdekte de politie dat er in de Stationsstraat opnieuw zes autospiegels waren vernield. Een groep van zes jongens was juist gepasseerd. De agenten achterhaalde de groep en alle zes, in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar en allen uit Weesp, werden aangehouden. Op het politiebureau werd vastgesteld dat twee van hen de spiegels hadden vernield. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij worden aansprakelijk gesteld voor de schade.

Vechtende jongeren aangehouden
Breukelen - De afgelopen nacht kreeg de politie meldingen van een vechtpartij tussen een grote groep jongeren in de Brugstraat in Breukelen.

De politie nam zes jongeren in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar en afkomstig uit Breukelen, Kockengen en Maarssen, mee naar het bureau. Na onderzoek aan het politiebureau bleek, dat een 19-jarige Kockengenaar een blauw oog had opgelopen en een opgezwollen duim (vermoedelijk gebroken). Een 16-jarige knaap uit Breukelen had de klappen uitgedeeld. Hij werd door de politie vastgehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De oorzaak van de vechtpartij moet worden gezocht in spanningen tussen een groep jongeren uit Breukelen en een groep uit Kockengen.

Dronken automobilist aangehouden
Nieuwegein - De politie van Nieuwegein hield de afgelopen nacht een 31-jarige dronken Nieuwegeiner aan. De man reed omstreeks half vier in zijn auto zonder verlichting over de Herenstraat. Na controle rook de politie een stevige dranklucht. Na de blaastest bleek hij maar liefst 2,7 promille bloed in zijn alcohol te hebben. De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren en hij zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook