Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Woensdag 15 maart 2000, 17.00 uur

Ernstige aanrijding
Maarssen - Op woensdag 15 maart vond omstreeks kwart over twee in de middag een ernstige aanrijding plaats op de Zuilense Ring t.h.v. hm.paal 4.0.

Een personenauto, bestuurd door een 46-jarige inwoonster van Amsterdam, stond langs de rijbaan van de Zuilense Ring geparkeerd op een zgn. pechhaven, t.p. is geen vluchtstrook aanwezig. De vrouw was aan het telefoneren. Vanuit de richting van de rijksweg A2 en rijdend in de richting van Utrecht Noord, reed een bestelauto, bestuurd door een 47-jarige inwoner van Utrecht over de genoemde weg. T.h.v. de pechstrook reed deze bestuurder door onbekende oorzaak de pechhaven op en reed de stilstaande personenauto van achteren aan.

Door de aanrijding sloeg de bestelbus enkele malen over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De vrouw kwam in haar geparkeerde, zwaar gehavende, auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide bestuurders werden met inwendig letsel overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd c.q. total loss.

Door de politie werd de Zuilense Ring in de richting Utrecht Noord ruim een uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer werd omgeleid. De politie van het district Vecht & Venen stelt i.s.m. de Regionale Verkeers Dienst een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

_________________________________________________________________
Woensdag 15 maart 2000, 10.00 uur

Regionale autogordelcontrole "Click-Vast"
Regio Utrecht - In het kader van de nationale/regionale verkeerscampagne "Click - Vast", die gedurende de gehele maand maart wordt uitgevoerd door de Politie Regio Utrecht, werd er op grote schaal gecontroleerd op dinsdag 14 maart.

De campagne is er op gericht om het verplichte gebruik van de autogordel te verhogen, zodat letsel bij ongevallen als gevolg van het niet dragen van de autogordel, wordt teruggedrongen. Vaak realiseren bestuurders en inzittenden zich niet, dat het niet dragen van de autogordel (wettelijke verplichting) gevolgen kan hebben voor schade-uitkeringen bij opgelopen letsel.

Het is bewezen, dat het dragen van de autogordel onnodig letsel en dus persoonlijk leed voorkomt.

Tijdens de gehouden regionale controles, die in diverse politiedistricten en op afwisselende locaties zowel binnen als buiten de bebouwde kom werden uitgevoerd, zijn in totaal ongeveer 10.000 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle van de bestuurders/inzittenden bleken 850 (8,5%) van hen de autogordel niet te dragen. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

De campagne duurt nog de gehele maand maart.

Bedrijfsinbraak
Houten - Bij een bedrijf aan de Standerdmolen werd op dinsdag 14 maart, omstreeks tien minuten voor twee in de nacht geconstateerd, dat er was ingebroken. Door onbekenden werd de toegangsdeur vernield en uit het bedrijf werd een aantal bijlen weggenomen.
Inbraak bedrijf
IJsselstein - Bij een bedrijf aan de Lagedijk werd door onbekenden, op 14 maart omstreeks tien minuten voor twee in de nacht, een rolluik geforceerd.

Uit het bedrijf werd vervolgens een personenauto weggenomen van het merk Peugeot, type 206, kleur zilvergrijs.

Snelheidscontroles met Lasergun
IJsselstein/Benschop - Op dinsdag 14 maart werd tijdens de ochtenduren in IJsselstein op de Noord IJsseldijk en in Benschop op't Dorp door de politie op snelheid gecontroleerd met behulp van de Lasergun-apparatuur.

Op beide locaties geldt een maximum snelheid van 50 km/h. In IJsselstein werden 397 voertuigen gemeten. 20 bestuurders reden te snel en werden staande gehouden en kregen direkt proces-verbaal uitgereikt. De hoogste snelheid was 84 km/h.

In Benschop werden 100 voertuigen gemeten. Hier bleken 8 bestuurders in overtreding te zijn die ter plaatse werden staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid was op deze locatie 70 km/h.

Winkeldief aangehouden
Nieuwegein - Op dinsdag 14 maart, werd in een winkel gevestigd op Laagraven, omstreeks tien minuten over vier in de middag, een man betrapt op winkeldiefstal. De man werd door personeel van de winkel aangehouden en overgedragen aan de inmiddels ter plaatse gekomen politie. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Utrecht, bleek voor enkele honderden guldens aan gereedschappen te hebben weggenomen. In de auto van de verdachte trof de politie na onderzoek nog andere mogelijk van diefstal afkomstige goederen aan, waarover de verdachte geen aannemelijke verklaring kon afleggen.

De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau van Nieuwegein en werd daar inverzekering gesteld.

Overval op bedrijf
De Meern - Op dinsdag 14 maart vond omstreeks tien uur 's avonds, een gewapende overval plaats op een automatiseringsbedrijf gevestigd aan de Rijnzathe.

Een groepje met vermoedelijk vuurwapens bewapende mannen, kwam het bedrijf binnen en bedreigde enkele beveiligingsmedewerkers. Deze werden gekneveld en het groepje mannen doorzocht vervolgens het bedrijf. Na enige tijd kon één van de beveiligingsmedewerkers de politie waarschuwen, die onmiddellijk de omgeving van het bedrijf afsloot en de omgeving en het bedrijf afzochten. De groep overvallers had het bedrijf reeds verlaten en werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Niet bekend is wat de overvallers in het bedrijf hebben buit gemaakt. In het belang van het onderzoek naar deze overval worden door de politie verder geen mededelingen gedaan.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook