Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 12 maart 2000, 11.30 uur

Inbraak in brandweerkazerne
Schalkwijk - Bij een inbraak in de brandweerkazerne aan de Schalkwijkseweg te Schalkwijk zijn gereedschap en enkele portofoons ontvreemd. De daders zijn in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart het pand binnengekomen door een raam te forceren. Onderzoek vindt momenteel plaats door de politie van het district Lekstroom.
Bedreiging met vuurwapen bij tankstation
IJsselstein - Bij een tankstation aan de A2 heeft een ongeduldige klant een andere klant (een 48-jarige inwoner van Belgie) bedreigd. Toen de Belg aan het afrekenen was, ging dit de verdachte - die achter hem stond - blijkbaar niet snel genoeg. Hij smeet het geld voor de zojuist getankte brandstof op de balie, liep scheldend naar buiten en vertrok met gierende banden waarbij hij vlak voor de Belg, die even later naar buiten kwam, hard afremde. Een medepassagier van de ongeduldige klant riep 'Ik schiet 24 mm door je kop!' waarna hij het slachtoffer met een vuurwapen bedreigde. De verdachten vertrokken vervolgens. Oplettende getuigen noteerden het kenteken van de verdachten zodat de politie deze ernstige bedreiging verder kan onderzoeken.

Vernielers aangehouden
IJsselstein - Oplettende bewoners van de Ringoven zagen op zondagmorgen omstreeks drie uur dat twee jongens met een steen het bushokje aan de Utrechtseweg aan het vernielen waren. De bewoners wisten een van de jongens staande te houden en belden de politie. De verdachte, een 15-jarige jongen uit Houten, werd aangehouden. Zijn vriend, een 16-jarige jongen uit Bunnik, meldde zich even later vrijwillig met een - door het stenen gooien - lichtgewonde hand. Na een bezoek aan de EHBO zijn beiden overgebracht naar het politiebureau waar hun ouders zijn geinformeerd en zij een bekeuring ontvingen.
Fietsendieven op heterdaad aangehouden
Maarssen - Surveillerende politie-agenten zagen zondagmorgen omstreeks half een op de Safariweg twee jongens bezig met het stelen van een fiets. De twee Maarssenaren (16 en 17 jaar) zijn aangehouden en met een HALT-afdoening aan hun ouders overgedragen.
Winkeldief door personeel betrapt
Nieuwegein - Een 27-jarige Nieuwegeiner die zaterdagavond 11 maart omstreeks zeven uur een winkel aan de Passage in Nieuwegein met een tiental pakken koffie zonder te betalen wilde verlaten, is door personeel van de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie.
Brand in woning
Abcoude - Op zaterdagavond 11 maart heeft brand gewoed in een woning aan de Ds. Bleekerhof te Abcoude. In de woning, waar verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden en waar momenteel geen mensen wonen, was niemand aanwezig. De brandweer van Abcoude was de brand om kwart voor tien meester. Buurtbewoners hadden eerder die avond al een brandlucht geroken maar niets gevonden. Toen men de brand later ontdekte heeft men - voor de brandweer ter plaatse kwam - met tuinslangen geprobeerd de brand te blussen. De technische recherche van de politie heeft de brand in onderzoek.

Verkeerscontroles
Vinkeveen - Op zaterdagmorgen werd tussen half elf en half twaalf een gordelcontrole gehouden op de Bonkestekersweg. Drie bekeuringen waren het resultaat.
De Meern - Op zaterdagmorgen werd tussen tien en elf uur op de Rijksstraatweg (toegestane snelheid 50 km) te De Meern gecontroleerd op snelheid. De radar werd gepasseerd door 213 voertuigen waarvan er 49 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km. Harmelen - Op de Appellaan (60 km toegestaan) passeerden tussen half twaalf en half een 152 auto's de radar. Er werden 30 hardrijders geflitst waarvan de snelste 84 km reed.
Montfoort - Tussen half twee en half drie reden er 171 auto's langs de camera aan het IJsselveld (50 km toegestaan). Vijfendertig hardrijders ontvangen een bekeuring thuis. De snelste reed 92 km. Woerden - Op de Middellandbaan (50 km toegestaan) passeerden tussen half drie en drie uur 139 voertuigen de radar, daarvan reden er 39 te hard. De snelste reed 89 km.


_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht Utrecht-West '
Lees ook