Politiebericht Venlo 21-09-2001
Mediaberichten 21 september (12.15 uur)

VENLO Brand in moskee

VENLO De politie heeft vrijdagmorgen rond 4.30 uur van een getuige een melding gekregen van brand in de moskee aan de Valuasstraat. Op het moment dat de politie ter plaatse was, bleek het vuur al gedoofd en was er sprake van rookontwikkeling. Vermoedelijk is sprake van brandstichting waarbij een brandend stuk papier onder de toegangsdeur werd geschoven. De toegangsdeuren hebben door de brand enige schade opgelopen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van het incident.

WEERT Winkeldief aangehouden

WEERT De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Weert aangehouden in een winkel aan de Dries op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had geprobeerd voor fl. 14,80 goederen mee te nemen zonder te betalen. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verder verhoor en zal worden doorgestuurd naar bureau HALT.

LIMBURG-NOORD Doe effe Normaal-project in Midden- en Noord-Limburg

LIMBURG-NOORD Zon 7000 leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Midden- en Noord-Limburg doen dit schooljaar mee aan het project Doe effe normaal van de Politie Regio Limburg-Noord. Totaal hebben 117 basisscholen hun medewerking toegezegd en de politie zet voor dit jeugdproject circa 100 schoolagenten in. Vrijdagmorgen 21 september werd het eerste exemplaar van het Doe effe normaal-Journaal uitgereikt aan schoolkinderen in Melderslo.

Het Doe effe normaal-Journaal is een ondersteunend communicatiemiddel (krant) van het project. Het Journaal kent een deel voor de schooljeugd en een deel voor volwassenen: ouders, leerkrachten, politiemensen, projectpartners, gemeenten, enzovoorts. Het eerste jeugdexemplaar werd vrijdagmorgen op basisschool de Brink in Melderslo uitgereikt aan schoolkinderen door commissaris Wim van Amerongen als portefeuillehouder jeugdzorg in de politieregio Limburg-Noord. Het eerste exemplaar voor de volwassenen ze krijgen tevens het jeugddeel werd door burgemeester Frissen van de gemeente Horst aan de Maas uitgereikt aan enkele ouders van schoolkinderen.

Lessen

In het scholenproject wordt tevens samengewerkt met bureau HALT, CAD, GGD, Bureau Jeugdzorg en de Onderwijsbegeleidingsdienst. Leerlingen van groepen 7 en 8 maken kennis met de volgende aspecten: wat doet de politie zoal? vandalisme Bureau HALT vuurwerk milieu verkeer drank-, drugs- en gokverslaving geweld discriminatie etcetera. De politie hoopt dat het aantal scholen dat meewerkt aan dit project de komende jaren zal toenemen.

Deel: ' Politiebericht Venlo Brand in moskee '
Lees ook