Politiebericht Venlo 31-07-2001
Mediaberichten 31 juli 14.30 uur

St. Odiliënberg verkeersgewonde

ST. ODILIëNBERG Bij een aanrijding met een auto is een 23-jarige motorrijder uit Vlodrop ernstig gewond geraakt. De man reed maandagavond over de Grote Bergerweg en haalde daar een groep fietsers in. Tegelijkertijd kwam uit de Kleine Bergerweg een 29-jarige automobilist uit Echt die rechtsafsloeg de grote Bergerweg op. Daar reed nog de motorrijder links van de weg om de fietsers in te halen. De bestelauto en motor botsen daarop frontaal op elkaar.

Horst drugsdealer aangehouden

HORST De politie heeft maandagavond een 44-jarige man uit Blerick aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Uit politie-onderzoek bleek dat de man zijn activiteiten op een parkeerplaats aan de Loevestraat uitoefende en daarbij is hij op heterdaad betrapt. In zijn auto vond de politie enkele tientallen zakjes met weed en wat grammen hashish. Dat is allemaal in beslag genomen, samen met enkele honderden guldens contant geld en verschillende GSM telefoons. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Venlo bedreiging met pistool

VENLO Een 17-jarige jongen uit Venlo is door de politie aangehouden nadat hij een beveilingingsmedewerker van het AZC aan de Weselseweg maandagavond met een pistool bedreigde. Uiteindelijk bleek het te gaan om een in Spanje gekocht imitatie vuurwapen dat zo bedriegelijk echt is, dat het onder de Wet wapens en munitie valt. De jongen verscheen maandagavond aan de receptie van het AZC, nadat er eerder tussen enkele jonge bewoners en de verdachte en zijn vrienden oneigheid was geweest. De verdachte verscheen nu met twee vrienden van 14 en 15 jaar uit Venlo en trok plotseling het pistool, laadde dat door en eiste dat de politie zou komen omdat hij anders zelf het terrein op zou gaan. Een 38-jarige beveilingsmedewerker uit Venlo voelde zich door de jongen met het pistool ernstig bedreigd. De gewaarschuwde politie kon de drie jongens ter plaatse aanhouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. Hun ouders zijn daarvan op de hoogte gebracht en het gebruikte pistool is in beslag genomen.

Heythuysen brand legt hennepkwekerij bloot

HEYTHUYSEN Bij een brand in een woning aan het Danielshof is maandagavond een hennepkwekerij ontdekt. De 33-jarige bewoner is door de politie aangehouden. In een van de slaapkamers onstond de brand en daarbij trof de politie een kleine hennepkwekerij aan met de benodigde materialen. Die zijn allemal in beslaggenomen, evenals circa 200 gram gedroogde henneptoppen die in de keuken werden gevonden. De brand in de woning is ontstaan in de als hennepkwekerij ingericht slaapkamer. Hoe groot de schade is door de brand is nog niet bekend. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Deel: ' Politiebericht Venlo middageditie '
Lees ook