Politiebericht Venlo 6-09-2001
Mediaberichten 06 september (laatste berichten)

OSPEL 70 pvs bij snelheidscontroles Roggelsbrug

Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsbrug, zijn er door Rijkswaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontroles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

OSPEL Bij een snelheidscontrole op de Meijelsedijk heeft de politie donderdagmorgen 34 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 245 voertuigen was 100 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

MEIJEL Bij een snelheidscontrole op de Nederweerterdijk heeft de politie donderdagmiddag 34 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 270 voertuigen was 113 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Bij een verkeerscontrole op de Jan Truijenstraat zijn 2 vrachtautochauffeurs bekeurd omdat ze de geslotenverklaring voor vrachtautos negeerden.

DISTRICT VENLO 416 bekeuringen bij snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in Venlo, Blerick en Tegelen woensdag 416 bekeuringen uitgedeeld.

VENLO Op de Ulingshofweg zijn woensdagmiddag 149 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 391 voertuigen was 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BLERICK Op de Venrayseweg zijn woensdagmiddag 45 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 219 voertuigen was 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Eindhovenseweg zijn woensdagavond 87 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 449 voertuigen was 81 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

TEGELEN Op de Kaldenkerkerweg zijn woensdag 135 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1333 voertuigen was 89 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

ROERMOND 35 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROERMOND Bij een snelheidscontrole op de Andersonweg zijn donderdagmorgen ter hoogte van het politiebureau 35 automobilisten bekeurd. Van de 591 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.

VENLO Bromfietscontroles

VENLO Het Mobiel Jeugd Team van de politie Limburg-Noord heeft woensdagmiddag op de Prinsessensingel 11 bromfietsers bekeurd. Acht bromfietsers zijn bekeurd omdat ze op een opgevoerde brommer reden, twee omdat ze geen helm droegen en één omdat hij op het fietspad reed.

VENLO Aanhouding verdachte (2)

VENLO De 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is inmiddels gehoord inzake de diefstal met geweld op een leeftijdsgenoot uit Loissin. Hij ontkent de diefstal onder bedreiging en verklaart dat er een meningsverschil is ontstaan tussen hem en de Duitser. Wat er precies is voorgevallen is op dit moment nog niet duidelijk. In overleg met justitie is bepaald dat de zaak in bilateraal overleg verder wordt afgehandeld. De man is in afwachting hiervan in vrijheid gesteld.

HERKENBOSCH Vijf nepwapens in beslag genomen

HERKENBOSCH De politie heeft woensdagmiddag vijf speelgoedpistolen in beslag genomen. Een politieagent zag een 11-jarig en een 12-jarig jongetje met de nepwapens lopen op de Europalaan en sprak beiden aan. Omdat het speelgoed erg leek op echte pistolen nam hij het in beslag. De jongens werden overgebracht naar het bureau, waar ze uitleg kregen over het fenomeen nepwapens. De inmiddels in kennis gestelde ouders deden vrijwillig afstand van het goed. De pistolen waren tijdens een vakantie in Frankrijk meegenomen. De 11-jarige verklaarde dat hij thuis nog drie soortgelijke pistolen had. Deze heeft hij inmiddels in geleverd. De politie zal ervoor zorgen dat de vijf nepwapens worden vernietigd.

VENLO 8 pvs verkeerscontrole

VENLO De politie heeft donderdag bij een verkeerscontrole tussen 07.00 uur en 15.30 uur op de Roermondsepoort 8 bekeuringen uitgedeeld. Dit gebeurde 3 maal voor het rijden met teveel vermogen, 3 maal voor het rijden zonder autogordel en 1 maal voor het rijden zonder helm en het negeren van een geslotenverklaring voor bromfietsers.

Deel: ' Politiebericht Venlo snelheidscontrole '
Lees ook