Politiebericht Venlo 22-08-2001
Mediaberichten 22 augustus 16.00 uur

Roermond verdachte mishandeling aangehouden

ROERMOND De politie heeft dinsdagavond op de Bredeweg een 22-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige man uit Echt. Een groepje mannen kreeg om nog onbekende reden ruzie waarbij de verdachte het slachtoffer met een mes in de onderarm stak. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse en kon de door omstanders als dader aangewezen man aanhouden. Het mes vond de politie terug op het dak van een cafetaria in de buurt. Het slachtoffer is voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

Weert Bromfietser 2x te snel

WEERT Bij een snelheidcontrole op de Parklaan heeft de politie dinsdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Weert bekeurd die met 61 km/u reed, ruim twee keer de toegestane maximumsnelheid van 30 km/u reed. De man is staande gehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Omdat de snelheidsoverschrijding meer is dan 30 km/u kan de politie geen bekeuring uitschrijven. Hij krijgt daarvan bericht van de officier van justitie. De bromfietser moet rekening houden met een boete van fl. 400,-.

Bij dezelfde controle zijn ook nog 17 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid was 86 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De politie controleerde met behulp van de Lasergun.

Venlo verkeersgewonde

VENLO Bij een aanrijding tussen een taxibusje en een bestelauto is dinsdagavond een 54-jarige man uit Maastricht gewond geraakt. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar met hoofdwonden opgenomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Schaapsdijkweg met de Herungerweg en de Jean Laudystraat. Daar verleende de taxichauffeur geen voorrang aan een 49-jarige vrouw uit Venlo. Bij de botsing raakten beide autos volledig vernield en belandden zij in een tuin aan de overkant van de weg. De brandweer heeft de gewonde man uit het wrak van zijn auto moeten bevrijden.

Bergen ramkraak in supermarkt

BERGEN Door met een auto achteruit de winkelpui in te rijden is er in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een supermarkt aan het Rembrandtplein in Bergen. De onbekende daders namen vervolgens een nog onbekende hoeveelheid rookwaren uit de winkel mee. Volgens getuigen hebben drie gemaskerde mannen de inbraak gepleegd. Wat de waarde van de buit en de schade aan de winkel is, is nog niet bekend.

Venlo 2 verdachten aangehouden in drugszaak

VENLO In de vroege woensdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Zoutmetersstraat een 37-jarige man en een evenoude vrouw aangehouden. De politie deed onderzoek in de woning op zoek naar vuurwapens. Die zijn niet aangetroffen. Onder leiding van de rechter commissaris en de officier van justitie vond de politie wel enkele tientallen grammen harddrugs en voor enkele tienduizenden guldens contanten in marken en guldens. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld terwijl de politie verder gaat met het onderzoek.

Venray inzet Mobiel Jeugd Team

VENRAY In het kader van het project Wij gaan weer naar school heeft het Mobiel Jeugd Team van de politie Limburg-Noord dinsdag en woensdag verschillende verkeerscontroles gehouden en daarbij 38 bromfietsers bekeurd. In Gennep, Venray, Horst en Tegelen zijn 29 bromfietsers bekeurd omdat de bromfiets teveel vermogen leverde (opgevoerd). De anderen kregen bekeuringen omdat zij zonder helm reden, geen gele plaat hadden of te jong waren.

In Venray bedreigde dinsdagmiddag een 17-jarige jongeman uit die plaats een politie-agente die hem met zijn bromfiets naar het bureau dirigeerde om gecontroleerd te worden. De verdachte weigerde dat en rende bij het gemeentehuis weg, daarbij gevolgd door de agente. Een getuige zag dat en meldde de politie dat er een collega gemolesteerd werd. Waarop vier suerveillance-autos te hulp schoten. De politie-agente had de jongeman inmiddels overmeesterd en kon hem aan haar collegas overdragen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

In Steyl is woensdagmiddag van een 17-jarige man uit die plaats een klewang in beslag genomen. Hij reed daarmee onder zijn jas op zijn bromfiets door Steyl. Op de vraag waarom, kon hij geen antwoord gegeven. Het wapen is door de politie in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook