Politiebericht Venlo 31-08-2001
Mediaberichten 31 augustus (11.40 uur)

Weert 108 bekeuringen bij controles

WEERT De heeft donderdagmiddag en avond bij verschillende verkeerscontroles 108 weggebruikers bekeurd voor allerlei overtredingen. Politiemensen van de basiseenheid Weert, controleerden met leden van de stagegroepen Weert en Heythuysen, het bureau Stadstoezicht en de Koninklijke Marechaussee op diverse locaties.

Daarbij zijn liefst 51 bromfietsers gecontroleerd waarvan er 16 een bekeuring kregen omdat de constructiesnelheid was verhoogd (opgevoerd); er 3 geen bromfietscertificaat hadden; 2 droegen geen helm en 1 bromfiets is in beslag genomen omdat die een 70 cc motor had. Ook kreeg een bromfietser een boete omdat hij een bevel van de politie negeerde.

Verder zijn er 29 fietsers bekeurd die in een voetgangersgebied fietsten. En er waren 12 bekeuringen voor snelheidsovertredingen, kregen 32 automobilisten een boete omdat zij hun auto verkeerd geparkeerd hadden en 11 anderen omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel. Een fietser kreeg nog een boete omdat hij zonder licht reed.

Swalmen 790 bekeuringen door flitspaal

SWALMEN De flitspaal aan de Rijksweg-Noord heeft in de periode van 23 tot en met 30 augustus 790 automobilisten gefotografeerd die harden reden dan de toegestane 50 km/u. In de controle-periode reden er 72.000 voertuigen voorbij het controlepunt. Wat de hoogste snelheid was is pas na uitlezen van alle films bekend.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook