Politiebericht Venlo 31-08-2001
Mediaberichten 31 augustus (16.40 uur)

Maasbree hennep tussen de asperges

MAASBREE Een tuinder uit Maasbree vond donderdagavond op zijn aspergeveld aan het Rooth enkele honderden hennepplanten en waarschuwde de politie. Die nam poolshoogte en zag dat er in de aspergebedden tussen de aspergeplanten in zeker duizend hennepplanten waren gepoot. Een deel was door de tuinder al uit de grond getrokken. De rest zal ook worden opgeruimd en vernietigd. Wie de eigenaar van de hennep is, is niet bekend.

Venlo 9 arrestaties in aanpak drugsoverlast

VENLO De politie heeft afgelopen week 9 mensen gearresteerd in de aanpak van de overlast door drugscriminaliteit. Daarbij zijn 2 boetes uitgereikt van fl. 450,- en fl 250,- en is er ruim 110 gram drugs in beslag genomen. Van de 9 arrestaties waren er 2 verdachten die in strijd met hun verblijfsontzegging toch in het verboden gebied kwamen en er 1 een verkoper die surveillerende politiemensen aansprak. De andere 6 arrestaties waren van kopers van softdrugs.

Regio 13 bestuurders onder invloed

REGIO Afgelopen week zijn door de politie Limburg-Noord 13 bestuurders betrapt met teveel drank op achter het stuur. Een 30-jarige bromfietser uit Reuver is in Venlo betrapt en kreeg een rijverbod van 10 uur. De man verklaarde de voorafgaande 24 uur veertig blikjes bier te hebben gedronken. Hij kreeg een boete van fl. 850,-. De automobilisten kregen rijverboden tussen de 1 en 10 uur. Van 4 van hen is het rijbewijs ingevorderd. Zij kregen rijverboden van 6, 8, 9 en 10 uur.

LIMBURG-NOORD 333 bekeuringen bij snelheidscontroles De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Siebengewald, Gennep, Heijen, Bergen, Well en Venlo 333 automobilisten bekeurd.

SIEBENGEWALD Op de Schilderslaan heeft de politie donderdagmorgen 24 automobilisten bekeurd. 202 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

GENNEP Op de Stiemensweg heeft de politie donderdagmorgen 29 automobilisten bekeurd. 236 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

HEIJEN - Op de Hoofdstraat heeft de politie donderdagmorgen 29 automobilisten bekeurd. 272 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BERGEN - Op de Vogellaan heeft de politie donderdagmiddag 2 automobilisten bekeurd. 67 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Op de Klagenfurtlaan heeft de politie donderdagmiddag 231 automobilisten bekeurd. 2239 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

WELL - Op de Rijksweg heeft de politie donderdagmiddag 8 automobilisten bekeurd. 488 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

GENNEP - Op de Spoorstraat heeft de politie donderdagmiddag 8 automobilisten bekeurd. 302 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BERGEN Op de Schilderslaan heeft de politie maandagmiddag 2 automobilisten bekeurd. 32 voertuigen zijn daar gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Ittervoort verduistering (2)

ITTERVOORT De politie heeft een 21-jarige vrouw uit Ittervoort aangehouden op verdenking van verduistering van geld bij haar werkgeefster. De 26-jarige eigenaresse van een winkel in Ittervoort, ontdekte dat haar werkneemster met enige regelmaat kleinere geldbedragen uit de kassa wegnam. Zij deed daarvan donderdag aangifte bij de politie. De politie heeft de verdachte vrijdagmorgen verhoord. Zij bekende het feit. In totaal zijn er meerdere honderden guldens door haar verduisterd. De vrouw kreeg na overleg met de officier van justitie een boete van fl. 775,00 en moet een bedrag van fl. 500,00 terug betalen.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook