Politiebericht Venlo 31-08-2001
Mediaberichten 31 augustus (14.00 uur)

Weert supersnelle bromfiets

WEERT Bij de grootscheepse verkeerscontroles is een supersnelle bromfiets in beslag genomen. De 18-jarige bestuurder daarvan uit Budel werd op de Nelissenhofweg door een motorrijder van de politie gecontroleerd. De politieman dirigeerde de bromfietser naar het bureau, maar onderweg daarheen zag de verdachte kans ertussenuit te knijpen. Achtervolgd door de motoragent reed de bromfietser op de Lozerweg boven de 100 km/u! Hierop is de bromfietser weer staande gehouden. Nu wilde hij wel mee naar het bureau. Op de rollenbank bleek het vermogen van de bromfiets groter dan het meetbereik van de testbank. De bromfiets is in beslag genomen en de politie overlegt met de officier van justitie hoe deze zaak af te handelen.

Venlo bedreiging

VENLO De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag moeite gehad het slachtoffer van een bedreiging met zijn hond van het platdak van een pand aan de Helbeek te halen. Daar was de man op gevlucht nadat hij was bedreigd door een 32-jarige man uit de Jacob van Deventerstraat. Het slachtoffer liep rond drie uur met zijn hond te wandelen en liep daarbij langs de woning van de verdachte. Diens hond en de hond van de wandelaar blaften wat tegen elkaar. Waarop de verdachte vanuit zijn woning de 30-jarige wandelaar uit Venlo sommeerde aan de overkant van de straat te gaan lopen. En als hij dat niet deed zou de man hem en zijn hond vermoorden. De wandelaar rende daarop naar huis en vroeg twee vrienden om advies, Gedrieën liepen zij terug naar de verdachte om een en ander uit te praten. Daarbij kwam de verdachte nu naar buiten, sloeg een van de mannen in zijn gezicht en in de worsteling die onstond kreeg de verdachte een mes aangereikt van een huisgenoot. Daarmee ging de man achter de drie mannen aan die op de vlucht sloegen. De wandelaar klom in paniek met zijn hond op het plat dak en wilde daar niet meer van af komen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Ittervoort verduistering

ITTERVOORT De politie heeft een 21-jarige vrouw uit Ittervoort aangehouden op verdenking van verduistering van geld bij haar werkgeefster. De 26-jarige eigenaresse van een winkel in Ittervoort, ontdekte dat haar werkneemster met enige regelmaat kleinere geldbedragen uit de kassa wegnam. Zij deed daarvan donderdag aangifte bij de politie. De politie heeft de verdachte vrijdagmorgen verhoord. Zij bekende het feit. In totaal zijn er meerdere honderden guldens door haar verduisterd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook