Politiebericht Venlo 5-08-2001
Mediaberichten 5 augustus (16.30 uur)

ROERMOND Bejaarde winkeldief
ROERMOND De politie heeft vrijdagmiddag een 77-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met diefstal van ondergoed ter waarde van circa 15 gulden in een winkel op de Hamstraat. De man in het bijzijn van een 75-jarige vriendin ontkende echter de diefstal maar werd door de agenten meegenomen naar het politiebureau. De bejaarde verdachte kreeg een geldboete van 240 gulden opgelegd waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

WEERT Winkeldief aangehouden
WEERT De Weerter politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Wijchen aangehouden die kort daarvoor een laptop ter waarde van 7500 had gestolen. Een politiesurveillance werd door de gedupeerde winkelier op de Maaspoort aangesproken over de zojuist gepleegde diefstal. De agenten konden de verdachte kort hierop arresteren, hij was al door een getuige aangehouden.

VENRAY Vernielers aangehouden
VENRAY De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Venraynaar en een 15-jarig meisje uit Venray aangehouden in verband met de vernieling van twee winkelruiten op de Poststraat. Aan de hand van getuigenverklaringen kon het tweetal korte tijd later gearresteerd worden. Aanleiding was een onderlinge ruzie waarbij de woede op de ruiten werd gekoeld.

TEGELEN Steigerplanken gestolen
TEGELEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij de visvijver aan de Glazenapstraat 18 steigerplanken ontvreemd. De steigers zijn eigendom van een gedupeerde hengelsportvereniging die bedoeld waren voor haar leden. De waarde van de planken betreft 450 gulden.

VENLO Agressieve winkeldief
VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met diefstal van batterijen in een winkel aan de Prinsessesingel. De verdachte werd door een beveiligingsbeambte op heterdaad betrapt. Toen de beveiliger de verdachte wilde aanhouden werd deze agressief en sloeg de beambte enkele keren in het gezicht. De bewaker wist echter de verdachte te overmeesteren en in bedwang te houden om hem vervolgens over te dragen aan de gewaarschuwde politie. Deze sloot de verdachte in in een politiecel, hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

VENRAY Mishandeling
VENRAY De politie van Venray stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Overloon. Het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht door een groep jongens mishandeld waarbij gebruik werd gemaakt van broekriemen. Er was volgens de jongen geen aanleiding voor de groep van circa 10 buitenlandse jongens en enkele Nederlandse meisjes om hem te slaan. Tengevolge hiervan moest hij naar de Eerste Hulp om enkele hechtingen aan zijn hoofd te laten aanbrengen. Het incident deed zich voor op de Merseloseweg. getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Venray onder nummer 0900-8844 (30ct/min).

VENLO Mishandeling
VENLO Een 53-jarige Venlonaar heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een onbekend persoon. Zaterdagmiddag rond 14.30 uur werd er bij de woning van het slachtoffer aangebeld waarna hij openmaakte. Hij zag een voor hem onbekende man staan die iets uit een plastic zak haalde en hem daarmee in het gezicht spoot. Het slachtoffer kon hierdoor niets meer zien maar zag kans met een voet de voordeur dicht te schoppen. Het is niet duidelijk of het hier om een poging tot beroving gaat. Het signalement van de verdachte luidt: blanke man, steil blond haar tot in de nek en hij droeg een beige baseballcap met zwarte band. Het slachtoffer moest voor behandeling naar de Eerste Hulp.

GENNEP Snelheidscontroles
GENNEP Bij een snelheidscontrole op de Burg.Woltersstraat heeft de politie zaterdagmiddag 17 bekeuringen opgemaakt onder de 36 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 48 km/uur, de limiet betreft 30 km/uur. AFFERDEN Bij een soortgelijke controle op de Rimpelt zijn 16 bekeuringen opgemaakt onder de 63 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur terwijl limiet 50 km/uur betreft. SIEBENGEWALD Bij een soortgelijke controle op de Beltweg zijn 13 bekeuringen opgemaakt onder de 77 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur terwijl limiet 80 km/uur betreft.

AFFERDEN Hennepplanten in auto
AFFERDEN Een politiepatrouille trof zaterdagavond tijdens een controle 16 hennepplanten aan in de auto van een 59-jarige man uit Afferden. De planten werden in beslag genomen en bij een kijkje in de woning van de verdachte werden nog eens twee hennepplanten gevonden en in beslag genomen.

VENLO Arrestaties van vechtpartij
VENLO De politie heeft afgelopen nacht in het Julianapark twee inwoners van Venlo (27 en 31 jaar) aangehouden in verband met een vechtpartij. Een 21-jarige man uit Melderslo kreeg hierbij klappen en moest zich met hoofdletsel onder doktersbehandeling stellen. Een 31-jarige Blerickenaar liep ook enkele klappen op maar raakte niet gewond. Aanleiding voor de ruzie was het opdringen van de beide verdachten in de richting van de vriendinnen van de slachtoffers. De beide partijen werden door beveiligingsmedewerkers van de Parkfeesten meteen gescheiden in afwachting van de komst van de politie. Deze nam de twee verdachten mee en sloot ze in in een politiecel.

HERKENBOSCH Aanhoudingen na inbraakpoging
HERKENBOSCH De politie heeft afgelopen nacht twee mannen uit Roermond in de leeftijd van 19 en 29 jaar gearresteerd in verband met een inbraakpoging bij een woning aan de Stationsweg. Bij de inbraak was een personenauto gesignaleerd die korte tijd later door een politiepatrouille in Roermond werd gezien. De agenten zagen kans om de auto met de twee verdachten als inzittenden klem te rijden op de Koninginnelaan. Het tweetal werd ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook