Politiebericht Venlo 29-07-2001
Mediaberichten zondag 29 juli (tot 12.00 uur)

WEERT Winkeldief aangehouden

WEERT - De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt in Weert een 31-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd door het winkelpersoneel betrapt op het ontvreemden van enkele levensmiddelen en onmiddelijk overgedragen aan de politie. De verdachte had geen vaste woon- of verblijfplaats en is een bekende bij politie en justitie. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld. ROERMOND Auto te water

ROERMOND De politie kreeg vrijdag rond middernacht de melding dat in de Maashaven een auto te water was geraakt. Zowel politie, brandweer als ambulance rukte uit om eventuele inzittenden te kunnen redden. Duikers gingen te water en doorzochten de auto. Er bleek niemand in te zitten. Een kwartier later arriveerde de eigenaar van de auto op het politiebureau in Roermond met de melding dat zijn auto was gestolen. De politie onderzoekt de zaak.
VENLO Achtervolging

VENLO De politie heeft zaterdagnacht om kwart voor één een 25-jarige man uit Blerick aangehouden na een achtervolging door Venlo en Blerick. De man negeerde een stopteken op de Tegelseweg en ging er vandoor via de Roermondsepoort en de Eindhovenseweg in de richting Blerick. Tijdens de achtervolging reed de man verschillende malen door rood licht, haalde rechts in en haalde snelheden boven de 100 km per uur binnen de bebouwde kom. Op de Eindhovenseweg probeerde de politie de man links te passeren om hem zo tot stoppen te manen, maar werd vervolgens gesneden met een botsing als gevolg waarbij de dienstauto werd beschadigd. Twee andere politieautos namen daarop de achtervolging over, die eindigde in de Duindoornstraat, waar de bestuurder zich in een woonwijk klem reed. De man sprong vervolgens uit de auto en probeerde te voet te ontvluchten. De politie wist de verdachte uiteindelijk op de Haagbeuk aan te houden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de bestuurder gedronken had. De man is op verdenking van rijden onder invloed en het opzettelijk veroorzaken van een verkeersongeval, opgesloten in een politiecel.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook