Politiebericht Venlo 13-07-2001
Mediaberichten 13 juli (13.00 uur)

GRUBBENVORST Ruim 500 gulden boete

GRUBBENVORST De politie heeft donderdagavond een 35-jarige inwoner van Melderslo een bekeuring van 525 gulden gegeven. De man werd samen met een 30-jarige plaatsgenoot rond 21.15 uur betrapt door jachtopzichters, terwijl hij hennepplanten aan het uitzetten was op de Berkter Hei. De politie werd gewaarschuwd waarna de mannen zijn overgebracht naar het bureau. Hier kreeg de 35-jarige met toepassing van snelrecht de geldboete opgelegd. De andere man bleek alleen als chauffeur te zijn meegaan en kreeg derhalve geen bekeuring.

BLERICK Aanhouding verdachte

BLERICK De politie heeft vrijdagmorgen een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Horsterweg. Politieagenten werden tijdens de surveillance rond 06.25 uur aangesproken door een automobilist die een verdachte situatie nabij het bedrijf had gezien. Ze gingen poolshoogte nemen en zagen een fietser rijden met vier kratten met lege frisdrankflessen achterop. Omdat de man geen goede verklaring had voor de kratten, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

ROERMOND 7762 bekeuringen Roer je Mond

ROERMOND De politie heeft in het eerste halfjaar van het jaar 2001 in totaal 7762 personen op de bon geslingerd in het kader van het project Roer je Mond. Met deze resultaten is de politie in het district Roermond weer een stap verder in het terugbrengen van het besef van normen en waarden in het straatbeeld. Niet alleen doordat het publiek direct wordt aangesproken op hun verantwoordelijkheid en betrokkenheid, maar ook doordat er meer zichtbaar blauw op straat is.

De meest voorkomende overtreding van de afgelopen periode was het foutparkeren. Dit werd 4203 keer bekeurd. Daarnaast zijn bonnen uitgeschreven voor het niet in orde hebben van de verlichting (667), het niet dragen van de autogordel (633), het niet in orde hebben van de bromfiets/het niet dragen van een helm (401), het negeren van een roodverkeerslicht (360), het negeren van een geslotenverklaring (278), hinderlijk uitgaansgedrag (55), onaangepast rijgedrag (53), het verkeerd aanbieden van vuilnis (23), het overtreden van de Wet Wapens en Munitie (2) en onnodig geluid veroorzaken (2). Daarnaast zijn nog 1085 personen op de bon geslingerd voor overige overtredingen.

Extra controles

Het project Roer je Mond is op vrijdag 14 januari 2000 van start gegaan met als doel om samen met anderen de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren. Onder de paraplunaam Roer je Mond zijn diverse projecten opgestart zowel preventief als repressief in samenwerking met veiligheidspartners en groeperingen in de maatschappij. Naast de reguliere patrouilles worden twee keer per maand extra controles gehouden in het kader van het project. Acht politiemedewerkers controleren die dag een vooraf vastgesteld delict, zodat alle speerpunten aan bod komen.

Persoonlijk aanspreken

Ondanks de controles en de soms forse boetes constateert de politie helaas dat er nog steeds mensen zijn die zich achteloos gedragen in het verkeer. Veel mensen rijden zonder verlichting, gordel of helm, terwijl het naleven van deze verkeersregels ook de eigen veiligheid ten goede komt. Ook het negeren van verkeerslichten, te hard rijden en asociaal rijgedrag door met name jonge bestuurders wordt nog te vaak geconstateerd. Met de actie Golfslag, een deelproject van Roer je Mond, pakt de politie het onaangepaste rijgedrag door jongeren aan. Politiemedewerkers die betrokken zijn bij Roer je Mond merken dat het persoonlijk aanspreken van mensen tot het beste resultaat leidt. Steeds meer burgers begrijpen dat de politie dit niet alleen kan en zijn bereid om de medeburgers of hun kinderen aan te spreken op hun gedrag. Dit laatste is dan ook het doel van het project: elkaar durven aanspreken op gedrag en de eigen verantwoordelijkheid.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook