Politiebericht Venlo 12-10-2001
Mediaberichten 12 oktober (laatste berichten)

REGIO 14 dronken bestuurders VENLO De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal 13 automobilisten en één fietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn gecontroleerd in Roermond, Venray, Reuver, Venlo, Weert, Sevenum, Venray, Swalmen, Roermond, Echt en Linne. Op de Rijksweg in Reuver is donderdagmiddag een 50-jarige automobilist uit Roermond aangehouden. De man had zich vast gereden op de nog in aanbouw zijnde rotonde op de Rijksweg. Tijdens een controle bleek dat de man dronken was. Hij werd aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 14 uur en de zaak wordt door middel van snelrecht afgehandeld. Op de Deken van Oppensingel in Venlo is maandagavond een 51-jarige automobilist uit Blerick aangehouden. Tijdens een surveillance zag de politie de automobilist slingerend over de weg rijden. Aangezien de man een blaastest weigerde is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wilde de man wel blazen en er bleek dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd. In de nacht van maandag op dinsdag werd de man ondanks zijn rijverbod door een andere surveillance op de 2e Maasveldstraat in Blerick gezien. Daarop is de man weer aangehouden. Vervolgens is zijn auto door de politie in beslag genomen. Op de Hortensiastraat in Blerick is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige automobilist uit Blerick aangehouden. Ondanks een ontzegging van de rijbevoegdheid zag een surveillance van de politie de man op de Hortensiastraat rijden. De man is aangehouden en tijdens de aanhouding bleek dat de man ook nog teveel gedronken had. Op het bureau werd de man steeds lastiger, zo weigerde hij een ademanalyse en beledigde hij een agent. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De andere automobilisten kregen rijverboden van 2, 3, 4, 5, 6 en 10 uur.

REGIO 613 snelheidsbekeuringen
LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft tijdens radarcontroles totaal 613 bekeuringen opgemaakt. Een overzicht: VENLO Bij een radarcontrole op de Klagenfurtlaan werden donderdagmiddag 296 bekeuringen opgemaakt onder de 1498 passanten . Hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, limiet: 50 km/uur. Tijdens een soortgelijke controle op de Kaldenkerkerweg werden eveneens donderdagmiddag 222 bekeuringen opgemaakt onder de 1068 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, limiet: 50 km/uur. HEEL Bij een radarcontrole op de Heerbaan heeft de politie donderdagavond 10 bekeuringen opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. de limiet 50km/uur. WEERT Tijdens een radarcontrole op de Ringbaan Noord heeft de politie donderdagavond 7 bekeuringen opgemaakt onder de 40 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur terwijl de limiet 50 km/uur bedraagt. HEIJEN Tijdens een radarcontrole op de Hoofdstraat heeft de politie donderdag 27 bekeuringen opgemaakt onder de 167 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur terwijl de limiet 50 km/uur bedraagt. MOOK Soortgelijke controle op de Groesbeekseweg leverde 4 bekeuringen op onder de 109 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur terwijl limiet 80 km/uur betreft. En op de Rijksweg werden 23 bekeuringen opgemaakt onder de 254 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur terwijl de limiet 50 km/uur betreft. MOLENHOEK Tijdens een radarcontrole op de Ringbaan werden 24 bekeuringen opgemaakt onder de 172 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur terwijl de limiet 50 km/uur betreft.

VENLO Vechtpartij en vernieling
VENLO De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van een vechtpartij tussen een 26-jarige Tegelenaar enerzijds en een 20-jarige vrouw uit Kampen en een 25-jarige Amsterdammer anderzijds. De vechtpartij vond vanmiddag rond 14.00 uur plaats op de Nieuwstraat. Over de aanleiding lopen de verklaringen uiteen. De drie betrokkenen hebben allen aangifte gedaan. Later in de middag werden van de winkel van de Tegelenaar op de Nieuwstraat totaal drie ruiten vernield, de schade bedraagt enkele duizenden guldens. De betrokkenen liepen lichtere verwondingen op variërend van kneuzingen tot hoofdverwondingen. De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij en de vernieling van de ruiten.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook