Politiebericht Venlo 17-10-2001
Mediaberichten 17 oktober (laatste berichten)

VENLO 15 pvs verkeerscontrole

VENLO De politie heeft dinsdag bij een verkeerscontrole op de Veldenseweg, St. Urbanusweg en op diverse plaatsen in de binnenstad in Venlo 15 bekeuringen uitgedeeld. Acht automobilisten en twee bromfietsers zijn bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid en twee automobilisten voor het niet dragen van de autogordel. Er zijn uiteenlopende bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm, het niet hebben van een oranje plaat en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

VENLO Verlichtingscontroles

VENLO De politie heeft in de afgelopen week (8 tot 15 okt.) op verschillende locaties in het district Venlo in totaal 95 bekeuringen uitgedeeld. 87 verkeersdeelnemers zijn bekeurd voor het niet juist voeren van de verlichting. Verder zijn zes automobilisten bekeurd voor foutparkeren, één automobilist voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring en één automobilist voor het niet hebben van een geldig rijbewijs.

De politie in het district Venlo controleert in de maanden oktober en november nadrukkelijk controleren op verlichting. Met name de verlichting van fietsers en bromfietsers verdient extra aandacht. Zij vormen immers een kwetsbare groep in het verkeer. Als verkeersdeelnemer gaat het immers niet alleen om het zien maar ook om gezien te worden. Een goede verlichting levert daaraan een bijdrage. De controles worden met name uitgevoerd op de doordeweekse avonden. Met deze controles wil de politie bereiken dat het verkeersbewustzijn van de verkeersdeelnemers verbetert.

Behalve de controle op de juiste verlichting en reflectie bij fietsers en bromfietsers wordt er ook gelet op de automobilisten. Er worden geen waarschuwingen uitgedeeld maar er wordt bij een geconstateerde overtreding direct bekeurd. De controles worden voornamelijk uitgevoerd door de leden van de vrijwillige politie in Venlo.

REGIO 800 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft bij snelheidscontroles op diverse lokaties in de regio in totaal 800 automobilisten bekeurd.

OSPEL De politie heeft dinsdag bij een snelheidscontrole op de Meijelsedijk 138 bestuurders bekeurd. Van de 709 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 92 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

VENLO De politie heeft woensdag bij een snelheidscontrole op de Karel van Egmondstraat 80 bestuurders bekeurd. Van de 285 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 78 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Bij een controle op de Sint Urbanus weg diezelfde dag zijn nog eens 116 bestuurders op de bon geslingerd. Van de 576 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 95 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

YSSELSTEIJN De politie heeft woensdag bij een snelheidscontrole op de Puttenweg 32 automobilisten bekeurd. Van de 203 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 75 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

CASTENRAY De politie heeft woensdag bij een snelheidscontrole op de Horsterweg 51 automobilisten bekeurd. Van de 278 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 83 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

VEULEN Bij een snelheidscontrole op de Lorbaan zijn woensdagmorgen 9 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid van de 94 gecontroleerde voertuigen bedroeg 101 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

STEYL - Bij een snelheidscontrole op de Roermondseweg zijn dinsdagmiddag 45 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid van de 1029 gecontroleerde voertuigen bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

VENLO - Bij een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg zijn dinsdagmiddag 329 automobilisten bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid van de 1490 gecontroleerde voertuigen bedroeg 94 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

REGIO 15 bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft bij verkeerscontroles in Weert, Horst, Lottum, Broekhuizen en Sevenum dinsdag 15 bekeuringen uitgedeeld.

WEERT Bij een verkeerscontrole op de Louis Regoutstraat in Weert zijn dinsdagmiddag negen automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

HORST Bij verkeerscontroles op de Venloseweg in Horst, de Horsterdijk in Lottum, de Horsterweg in Broekhuizen en de Horsterweg in Sevenum zijn dinsdag zes automobilisten bekeurd. Vier automobilisten zijn bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid en twee automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ECHT Winkeldiefstal

ECHT Een 44-jarige man uit Echt is dinsdagmiddag aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Zuiderpoort in Echt. De man wilde diverse levensmiddelen ter waarde van ongeveer 40 gulden meenemen zonder te betalen. Hierbij werd hij betrapt door het winkelpersoneel. Het winkelpersoneel heeft de politie ingeschakeld die vervolgens proces-verbaal tegen de man heeft opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook