Politiebericht Venlo 11-10-2001
Mediaberichten 11 oktober / (laatste berichten)

NEDERWEERT Vernieler aangehouden

NEDERWEERT De politie van Nederweert heeft afgelopen nacht twee inwoners van Nederweert in hun woning aangehouden. De jongens hadden even tevoren een telefooncel aan de Geenestraat vernield. Een getuige van de vernieling belde de politie die de beide verdachten aan de hand van de verkregen informatie in hun woning opzocht. Het betreft twee jongens van 19 en 21 jaar, die omstreeks 01.35 uur een ruit van de openbare telefooncel ingooiden. Beiden zijn wegens openlijke geweldpleging aangehouden en ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, waarna zij vanmiddag in vrijheid zijn gesteld.

REGIO 619 automobilisten bekeurd bij snelheidscontroles De politie heeft bij snelheidscontroles in Venlo, Herten, Maasbracht, Blerick en Bergen 619 automobilisten bekeurd.

VENLO Op de Weselseweg zijn dinsdagmiddag 68 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 406 gecontroleerde voertuigen bedroeg 100 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan.

HERTEN Op de Roermondsestraat zijn woensdag 32 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 393 gecontroleerde voertuigen bedroeg 71 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MAASBRACHT Op de Kempweg zijn woensdagmorgen 67 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 386 gecontroleerde voertuigen bedroeg 82 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BLERICK Op de Shakespearelaan zijn woensdagmiddag 219 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1432 gecontroleerde voertuigen bedroeg 85 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

VENLO Op de Weselseweg zijn dinsdagmiddag 68 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 406 gecontroleerde voertuigen bedroeg 100 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan.

BERGEN Op de Siebengewaldseweg zijn woensdagmiddag met behulp van een laserpatrol 4 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

BAARLO Bij een controle op de Napoleonsbaan Zuid zijn vanmorgen 147 bestuurders geverbaliseerd. Zij reden allen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid die gemeten werd was 87 km/u.

WELL Op de Rijksweg 271 zijn vanmorgen tussen 07.00 en 07.30 uur 14 passerende automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u waar 80 de limiet is.

WEERT Verkeerscontroles

WEERT De politie heeft bij verkeerscontroles op de Maaslandlaan en de Louis Regoutstraat woensdag vijf bekeuringen uitgedeeld. Twee automobilisten zijn bekeurd voor het overtreden van de maximumsnelheid en drie fietsers zijn bekeurd voor het fietsen zonder verlichting.

TEGELEN Fietscontrole op school

TEGELEN De politie heeft woensdag en donderdag een grote fietscontrole gehouden bij scholengemeenschap Den Hulster aan De Breuken in Tegelen. In de twee dagen zijn ongeveer 300 fietsen aan de controle onderworpen, waarbij bleek dat de meeste fietsen qua technische staat en verlichting in orde waren.

MEIJEL Verkeerscontrole

MEIJEL Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug, die tenminste tot in november zal duren, zijn er door Rijkswaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontroles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

Vanmorgen tussen 08.30 en 10.25 uur is door de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Meijelsedijk in de richting van Ospel naar Meijel. Hierbij passeerden 336 voertuigen de radarwagen, waarvan er 75 de snelheidslimiet van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook