Politiebericht Venlo 7-10-2001
Mediaberichten zondag 7 oktober 2001 (15.00 uur)

VENLO Aanhoudingen na beklimming fontein

VENLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen aangehouden na een opstootje op het Koninginneplein. Een 27-jarige man uit Kessel was in de fontein geklommen onder het oog van een tiental toeschouwers. Toen twee agenten de man aanspraken en wilden bekeuren, bemoeiden de omstanders zich ermee. De aangesproken fonteinklimmer probeerde er vandoor te gaan, maar werd aangehouden. Een 27-jarige en een 31-jarige man uit Kessel probeerden deze aanhouding te verijdelen. Er ontstond een opstootje, waarbij de twee agenten door de groep ingesloten raakten. Met assistentie van enkele collegas wist de politie zich te ontzetten en de mannen aan te houden. De man op de fontein betaalde een boete van 125 gulden. Tegen de twee andere mannen is proces-verbaal opgemaakt wegens ambtsbelemmering. De zaak tegen hen wordt via snelrecht afgehandeld.
ROERMOND Fietsvernielers aangehouden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man en een 20-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van vernieling en openlijke geweldpleging. De twee mannen haalden een fiets uit de fietsenstalling aan de Kruisherenstraat en trapten de fiets in elkaar, omdat deze volgens hen in de weg stond. Dit werd gesignaleerd door de bewakingscamera. Beiden waren onder invloed van alcohol. De zaak zal via een snelrechtprocedure worden afgehandeld.
ECHT Vechtersbazen aangehouden

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Sittard en een 21-jarige man uit Limbricht aangehouden na een vechtpartij op de Graaf. Bij de vechtpartij waren zeven personen betrokken. Vier politieagenten wisten na een korte schermutseling de twee uit de groep te halen en aan te houden op verdenking van openlijke geweldpleging. De betrokkenen zijn gehoord en er is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook