Politiebericht Venlo 14-09-2001
Mediaberichten 14 september (09.15 uur)

REGIO 14 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal 14 bestuurders betrapt bij het rijden onder invloed. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Ittervoort, Venlo, Venray, Roermond, Melderslo, Maasbracht, Melick en Meterik.

Een 37-jarige bromfietser uit Roermond die teveel alcohol had gedronken is vrijdag 7 september ernstig gewond geraakt. Hij reed zonder helm en zonder verlichting plotseling de Bredeweg in Roermond op en botste tegen een auto bestuurd door een 59-jarige man uit Roermond. De man is met een gebroken heup opgenomen in het ziekenhuis. Een 25-jarige Pool is zondagmiddag onder invloed uit de bocht gevlogen op de Oude Peeldijk in Meterik en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder en de drie inzittenden hebben vervolgens het hazepad gekozen. Door getuigenverklaringen kon de politie de man later in de middag aanhouden. Bij ademanalyse blies de man 1085 ugl. Tevens bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod voor 17 uren en een dagvaarding in het kader van snelrecht. In Venlo werd dinsdagmiddag een 53-jarige automobilist uit Venlo slapend aangetroffen in zijn auto voor de poort van een bedrijf aan de Hakkestraat. De beveilingsbeamte van het bedrijf besloot de autosleutels uit het contact te halen en de politie te bellen. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij 1115 ugl blies. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

ROERMOND - Vrijwillige Politie presenteert zich op de Internationale Dag van de Vrijwilliger

ROERMOND De Vrijwillige Politie van het district Roermond houdt op zaterdag 15 september diverse controles tussen 09.00 en 21.00 uur op verschillende locaties binnen haar district. De Vrijwillige Politie organiseert deze acties in het kader van de Internationale Dag van de Vrijwilliger die door de Verenigde Naties is ingesteld. De Vrijwillige Politie zal naast de preventieve en repressieve controles tevens het publiek informeren over haar taak als vrijwilliger om burgers te interesseren voor haar werk.

De Vrijwillige Politie zal in de ochtenduren met een promotiestand aanwezig zijn op het Munsterplein in Roermond en op De Platz in Echt. De politie zal informatie geven aan het publiek over onder meer de taken, de bevoegdheden en de opleiding van de politievrijwilliger. In de middag en avond zullen er voornamelijk preventieve en repressieve controles plaatsvinden. Zo zullen er verkeerscontroles worden gehouden in het kader van het project Roer je Mond waarbij onder meer aandacht zal zijn voor het dragen van autogordels en het gebruik van mistlampen. In de binnenstad van Roermond zal worden gecontroleerd in het kader van het project zakkenrollen en zal toezicht zijn op winkeldiefstal. In totaal zullen ruim 20 politievrijwilligers deelnemen aan de controles.

Ondersteuning

De politieregio Limburg-Noord heeft in totaal 100 politievrijwilligers in dienst. Deze politievrijwilligers hebben elders een beroep en zij ondersteunen in hun vrije tijd na een intensieve opleiding de beroepsagenten in hun werkzaamheden. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar en vindt tijdens de avonduren plaats. Daarnaast zijn er minimaal tien stages die meestal op zaterdag plaatsvinden. Een vrijwilliger wordt gemiddeld 220 uur per jaar ingezet, meestal in de directe woonomgeving. Zij hebben hoofdzakelijk als taak het voorkomen van kleine criminaliteit, hulpverlening en eerste opvang, controles in het kader van openbare orde en veiligheid, milieucontroles, verkeerscontroles en dergelijke. Hebt u interesse in het werk van de Vrijwillige Politie en willen solliciteren of wilt u meer informatie over de Vrijwilige Politie dan kunt u contact opnemen met de heer Ernest Vermathen, coördinator Vrijwillige Politie Limburg-Noord, telefoonnummer 0900 - 88 44 (30 cent / 0,14 per minuut). U kunt ook kijken op www.politie.nl/limburg-noord.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook