Politiebericht Venlo 6-09-2001
Mediaberichten 06 september (16.30 uur)

ROERMOND Winkeldief aangehouden

ROERMOND De politie heeft donderdagmorgen rond 09.40 uur een 20-jarige inwoner van Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Munsterplein. De man stopte drie dekbedovertrekken van in totaal ruim 500 gulden in zijn tas en wilde de winkel zonder te betalen verlaten. Hij werd betrapt door een winkelmedewerker die hem overdroeg aan de politie. Hij is overgebracht naar het bureau waar de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld. De 20-jarige zal zich op 3 december moeten verantwoorden voor de rechter.

VENLO Aanhouding verdachte

VENLO De politie heeft donderdagmiddag rond 12.15 uur een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige inwoner uit het Duitse Loissin onder bedreiging van een mes geld afhandig te hebben gemaakt. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte hem een mobieltje aanbood en hem mee lokte naar een struikgewas aan de Kaldenkerkerweg om de transactie te volbrengen. Daar zou hij hem een mes op de keel hebben gezet, om hem vervolgens een geldbedrag van enkele honderden guldens afhandig te maken. Hierna is de verdachte op de fiets van het slachtoffer weggevlucht. De politie wist de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna hij op de Spoorstraat is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hier zal vermoedelijk proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

AFFERDEN Vrouw ernstig gewond

AFFERDEN Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N271 is donderdagmiddag rond 13.31 uur een 67-jarige inwoonster van Lomm gewond geraakt. De bestuurder van de auto waarin de vrouw zat, een 70-jarige man uit Lomm, reed door nog onbekende oorzaak tegen rechts gelegen verhoging tussen de rijbaan en het fietspad en is daar over heen geschoten. De man probeerde nog te corrigeren maar is vermoedelijk de macht over het stuur verloren, tegen een lantaarnpaal gebotst en tenslotte tegen een boom tot stilstand gekomen. De vrouw raakte door de botsing bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Ze is met ernstige verwondingen onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De man raakte licht gewond aan zijn hand maar bleef verder ongedeerd.

Deel: ' Politiebericht Venlo '




Lees ook