Politiebericht Venlo 30-09-2001
Mediaberichten 29 en 30 september (15.30 uur)

VENLO Beroving
VENLO Een 60-jarige vrouw uit het Duitse Lobbrich werd zaterdagmiddag rond 16.50 uur op de Kaldenkerkerweg van haar handtas beroofd door een onbekend manspersoon. Het slachtoffer fietste met haar man richting Duitse grens toen plotseling een voorbijrijdende fietser de handtas wegnam. Deze zat achterop de fiets onder de snelbinders. Het slachtoffer en enkele getuigen fietsten de dader achterna die vluchtte via de spoorwegovergang Vierpaardjes richting Venlo-Zuid. Ook de politie stelde nog een zoekactie in maar helaas zonder gewenst resultaat. In de handtas zaten behalve persoonlijke spullen enkele tientallen Duitse marken. De politie stelt een onderzoek in.

ST ODILIENBERG Dodelijk verkeersongeval-2
ST ODILIENBERG Bij het verkeersongeval op de Provincialeweg in St Odilienberg zijn vrijdagmiddag twee vrouwen zussen uit Roermond in de leeftijd van 69 en 73 jaar om het leven gekomen. Beide slachtoffers zaten in een personenauto die op de kruising Provincialeweg / Prins Bernhardlaan in botsing kwam met een trekker met oplegger bestuurd door een 39-jarige man uit Brunssum. De politie heeft het vermoeden dat de 73-jarige bestuurster van de personenauto een van de dodelijke slachtoffers geen voorrang heeft verleend bij het oversteken van de kruising aan de vrachtwagen. Beide slachtoffers overleden ter plaatse.

MAASBRACHT Verkeersgewonden op A2
MAASBRACHT Twee meisjes (12 en 13 jaar) uit Vlijmen raakten in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een aanrijding op de A2 waarbij vijf autos waren betrokken. De veroorzaker van de botsing een 33-jarige automobilist uit Helmond had volgens de politie alcohol gedronken maar weigerde alle medewerking aan het onderzoek. Hij werd ingesloten in een politiecel. De aanrijding ontstond omstreeks 01.30 uur toen de verdachte uit Helmond een andere auto wilde inhalen. Tijdens het passeren boste de Helmondenaar tegen deze auto en botste vervolgens tegen de vangrail. Vervolgens botsten nog drie andere autos met elkaar en ontstond er een chaos. De beide meisjes zaten als passagier in de auto van hun vader en raakten gewond. Ze liepen een gebroken arm en een hersenschudding op maar konden na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts. Tevens werd een echtpaar uit Utrecht per ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar ook zij mochten na onderzoek weer vertrekken. Totaal raakten vier autos total loss. De andere betrokkenen waren een 39-jarige automobilist uit Tiel, een 62-jarige man uit utrecht, een 23-jarige man uit Born en een 4-jarige man uit Vlijmen. De verdachte werd zondag na verhoor weer in vrijheid gesteld, tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

WEERT Verkeersgewonde
WEERT Bij een verkeersongeval op de kruising Maaseikerweg / Beatrixlaan is zaterdagavond een 16-jarige fietser uit Weert ernstig gewond geraakt. De jongen werd met hersenletsel naar het ziekenhuis te Maastricht gebracht. Het slachtoffer kwam bij het oversteken van de kruising in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige Weertenaar. De politie heeft het vermoeden dat de fietser geen voorrang heeft verleend aan de automobilist.

VENLO Woningbrand
VENLO Door brandstichting werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een woning op de Kaldenkerkerweg verwoest. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, de 66-jarige bewoner was niet thuis. De brandweer wist het vuur te blussen. De politie stelt een nader onderzoek in. De gedupeerde bewoner werd opgevangen en verder begeleid door Salvage.

BLERICK Arrestaties na vechtpartij
BLERICK De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen aangehouden na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Fort Sint Michielstraat. Een persoon moest zich met een hoofdwond laten behandelen bij de Eerste Hulp. De politie arresteerde twee inwoners van Blerick in de leeftijd van 37 en 43 jaar als verdacht van mishandeling. Een 24-jarige inwoonster van Venlo werd aangehouden omdat ze een agent had geschopt. Het drietal werd ingesloten voor verder onderzoek.

MAASBREE Controle uitgaansleven
MAASBREE De politie van de basiseenheid Helden en het Mobiel Jeugd Team van de politie Limburg-Noord hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag controles uitgevoerd in het uitgaansleven in Maasbree. Totaal werden 15 bekeuringen opgemaakt. In 7 gevallen ging het om fietsen zonder licht, 5 bromfietsers zonder helm, 1 x gooien van blikje op straat, 1 x rijden met in werking gestelde mistlampen. Een 16-jarige jongen uit Panningen werd aangehouden nadat hij van een woning op de Dorpstraat een ruit had vernield. De jongeman kon geen verklaring geven waarom hij dat had gedaan, hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij zal worden voorgedragen voor de HALT-procedure en hij werd overgedragen aan zijn ouders. Tevens verleenden enkele agenten assistentie bij de arrestatie van een 19-jarige inwoner van Nijmegen die met een spuitbus rode verf graffity had aangebracht op twee plekken op de Kerkstraat.

ROERMOND Pistool in auto
ROERMOND Tijdens de controle van een personenauto en de inzittenden op de Wirosingel in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen de agenten in het dashboardkastje een vuurwapen liggen. Verder onderzoek wees uit dat het ging om een zogenaamd knalpistool. Tevens trof de politie een patroonhouder en een knalpatroon aan. Alle spullen zijn in beslag genomen en tegen de 22-jarige automobilist en eigenaar van het wapen uit Rijssen wordt proces-verbaal opgemaakt.

MEIJEL Negeren inrijverbod
MEIJEL De politie heeft zaterdag vier bekeuringen opgemaakt tegen automobilisten die de geslotenverklaring (inrijverbod) op de Roggelsebrug in Meijel negeerden. Tevens werden 7 snelheidsbekeuringen in Meijel, Ospel en Eind uitgedeeld. De politie zal de komende tijd vaker controleren op de naleving van de geslotenverklaring op de Roggelsebrug.

REGIO Snelheidscontroles
SWALMEN De vaste snelheidscamera op de Rijksweg Noord in Swalmen registreerde in de periode 21 tot 29 september 782 snelheidsovertredingen. Totaal passeerden 96000 voertuigen het meetpunt. BAARLO Bij een radarcontrole op de Napoleonsbaan Noord heeft de politie zaterdagmorgen 276 bekeuringen opgemaakt onder de 2709 passanten. De hoogst gemeten snelheid 85 km per uur terwijl de limiet 50 km per uur betreft. VENLO Bij een soortgelijke controle op de Emmastraat heeft de politie zaterdagmiddag 17 bekeuringen opgemaakt onder de 181 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur terwijl de limiet 50 km/uur bedraagt.

HORST Agressief
HORST De politie van Horst heeft afgelopen nacht een 30-jarige inwoner van Horst aangehouden die wilde voorkomen dat zijn 19-jarige vriend en plaatsgenoot gearresteerd werd. Laatstgenoemde vond het nodig om op de claxon van een geparkeerde politieauto te drukken terwijl de agenten iemand bekeurden wegens wildplassen. Toen de agenten de 19-jarige verdachte wilde bekeuren ging de 30-jarige zich ermee bemoeien. Hij trachtte een en ander te voorkomen en gedroeg zich zeer opstandig. Hij werd onder verzet gearresteerd en ingesloten in een politiecel. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ECHT Hennepplanten in schuur
ECHT Agenten troffen zaterdagmiddag in een schuur achter een woning aan de Heerweg resten aan van een hennepplantage. De 39-jarige bewoner werd gearresteerd en de zaak zal worden afgewerkt middels snelrecht. In de schuur trof de politie restafval van hennepplanten aan alsmede emmers gevuld met gedroogde toppen. Totaal werd circa 17 kilogram hennep aangetroffen en in beslag genomen.

WEERT Bedrijfsongeval
WEERT Een 48-jarige werknemer van een bedrijf aan de Molenveldstraat raakte vrijdagavond ernatig gewond aan een hand bij een bedrijfsongeval. Vermoedelijk is de man met zijn hand tussen een koelwals en een nipwals terecht gekomen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is van een en ander in kennis gesteld.

VENLO Aanhouding winkeldieven
VENLO Dankzij de oplettendheid en uiterste medewerking van een winkelier uit de Venlose binnenstad wist de politie vrijdagavond twee Fransen te arresteren die sportkleding hadden gestolen. De winkelier had het tweetal met een geprepareerde tas opgemerkt tijdens hun strooptocht door het centrum. Het vermoeden bestond dat ze gestolen spullen in de tas hadden zitten. Via zijn GSM hield hij de politie op de hoogte waar de twee verdachten verbleven. Uiteindelijk werden de Fransen in de leeftijd van 22 en 26 jaar door de politie aangehouden op het station in Venlo. Ze waren in het bezit van 6 sportshirts met een waarde van enkele honderden guldens. De spullen zijn in beslag genomen en de verdachten ingesloten in een politiecel.

Verhuizing politie Venlo-Centrum
VENLO De basiseenheid Venlo-Centrum is met ingang van woensdag 3 oktober gehuisvest in het pand Nassaustraat 36 in Venlo, het voormalig onderkomen van de Raad van Arbeid en de Sociale Verzekeringsbank. Op maandag 1 oktober en dinsdag 2 oktober is zowel het huidige politiebureau aan de Kaldenkerkerweg als het nieuwe bureau aan de Nassaustraat voor het publiek gesloten. Bezoekers worden die twee dagen doorverwezen naar het politiebureau aan de Rijnbeekstraat 1 te Venlo. De politiezorg blijft uiteraard gewaarborgd in het centrum van Venlo en de wijk Venlo-Noord, het gebied van de basiseenheid Venlo-Centrum. Er zal die twee dagen hoofdzakelijk gewerkt worden vanaf het bureau aan de Rijnbeekstraat. Vanaf 3 oktober kunnen inwoners, ondernemers en publiek in Venlo-Centrum en Venlo-Noord weer terecht van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur in het politiebureau aan de Nassaustraat.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook