Politiebericht Venlo 28-09-2001
Mediaberichten 28 september (15.30 uur)

Roermond 37 bekeuringen bij Roer je mond

ROERMOND Vrijdagavond heeft de politie op verschillende plaatsen 37 fietsers en bromfietsers bekeurd in het kader van het project Roer je mond. Het merendeel van de bekeuringen was voor de fietsers (29) die in het voetgangersgebied reden. De andere 8 bekeuringen waren voor bromfietsers zonder certificaat en zonder helm.

Hunsel auto over de kop

HUNSEL Op de A2 onder Hunsel is een auto over de kop geslagen doordat de 24-jarige bestuurder daarvan uit Maaseik naar eigen zeggen in slaap was gevallen. De man reed tegen vijf uur s morgens over de A2 richting Maastricht, viel in slaap waarna zijn auto aan het slingeren raakte, een weiland in schoot en daar over de kop sloeg. Zowel de bestuurder, als zijn evenoude passagier uit Dilsen-Stokkum raakten daarbij wonderwel niet gewond. Terwijl de auto totaal vernield werd. Het tweetal kroop uit de auto en meldde zich na een wandeling van zon 15 kilometer bij een woning aan de Diepstraat in Echt, waar de politie werd gewaarschuwd.

Venlo automobilist bedreigd

VENLO Een 31-jarige automobilist uit Venlo heeft vrijdagmorgen aangifte gedaan van bedreiging door 2 bromfietsers. De man reed s morgens rond negen uur met zijn auto over de Regentessestraat in de richting van de Zuidsingel en moest daar stoppen voor tegemoetkomende fietsers. Terwijl hij de fietsers voor liet gaan werden die op hun beurt ingehaald door de twee bromfietsers. Die hadden de auto kennelijk niet verwacht, want zij botsten bijna tegen de stilstaande auto en een van hen kon maar met moeite overeind blijven. De ander stopte, bedreigde vervolgens de automobilist en schopte tegen diens auto. Even later pakte de man een kettingslot van zijn bromfiets en sloeg daarmee tegen de voorbumper van de auto die daardoor beschadigd raakte. De politie is op zoek naar getuigen en de twee verdachten. De mannen, mogelijk van mediterane afkomst, zijn ongeveer 1.70 meter groot, beide met zwart haar en reden op een felgroene en een fel oranje bromscooter.

Venlo 8 personen gearresteerd, duizenden guldens boetes en 3 panden gesloten

VENLO Afgelopen week heeft de politie weer 8 personen gearresteerd in haar gezamenlijke strijd de drugsoverlast. Daarbij zijn 100 gram verdovende middelen en voor enkele duizenden guldens boete uitgereikt.


· Een 20-jarige man uit het Duitse Herne is op de Grotestraat in Tegelen aangehouden nadat hij op de Bolwaterstraat in Venlo 50 gram hashish en 12 gram marihuana had gekocht. Dat is in beslag genomen en de man kreeg een boete van DM 350,-. In diezelfde zaak zijn ook een 20 en een 21-jarige man uit Herne aangehouden. De 20-jarige met 1,6 gram cocaine, de ander 20 gram hashish. Ook dat is in beslag genomen. De verdachte met de hashish kreeg een boete van DM 100,- tegen de ander is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.


· Een 16-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats is gearresteerd omdat hij probeerde drugs te verkopen en daarbij door de politie is betrapt. Die nam 12 gram marihuana in beslag en maakte proces-verbaal op.


· Een andere 16-jarige jongeman uit Blerick is ook betrapt bij het bemiddelen. Hij kreeg daarvoor een bekeuring van fl. 250,-. De 48 gram hashish die hij bij zich had is in beslag genomen en daarvoor kreeg hij een boete fl. 240,- die hij direct betaalde. Verder kreeg hij een verblijfsverbod voor 14 dagen.


· 4 gram marihuana nam de politie in beslag bij een 26-jarige man uit Mulheim a/d Ruhr. Hij kreeg daarbij een bekeuring van fl. 300,- voor het hebben van een ploertendoder; fl. 90,- voor een parkeerovertreding; en hij betaalde de nog voor hem openstaande boete van fl. 2520,-.


· Een 30-jarige man uit Venlo kreeg een boete van fl. 475,- wegens het bemiddelen in drugsverkopen en bij hem is 90 gram marihuana in beslag genomen.


· Tot slot is een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden die ook drugs verkocht. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de politiemensen wat hem op een boete van fl. 980,- kwam te staan.

Verder zijn in het kader van Hektor, de integrale projectmatige aanpak van drugshandel en -overlast in Venlo, afgelopen woensdag 3 panden gesloten op last van de burgemeester vanwege drugshandel. Het betreft 2 panden aan de Maaskade en een pand aan de Engeliena Schaapstraat die allen voor de periode van 6 maanden zijn gesloten.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook