Politiebericht Venlo 24-09-2001
Mediaberichten 24 september (17.00 uur)

VENLO - 254 StraatMaat bekeuringen

VENLO De politie van het district Venlo heeft de afgelopen week in totaal 254 bekeuringen opgemaakt in het kader van het project StraatMaat. In samenwerking met de gemeente Venlo werden 111 parkeerbonnen uitgeschreven. De overige overtredingen hebben te maken met: het (brom)fietsen zonder verlichting (24), het rijden zonder helm (16), het rijden in strijd met een gesloten verklaring (10), rijden door rood licht (7), het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat (3), wildplassen (3), afval op straat gooien (2), hinderlijk drankgebruik (1). Verder zijn er 77 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen. Verdeeld over de basiseenheden zien de resultaten er als volgt uit: drugsoverlastteam 62 bekeuringen, basiseenheid Venlo-Oost 55 bekeuringen, parkeerbeheer van de gemeente Venlo 54 bekeuringen, basiseenheid Venlo-Centrum 32 bekeuringen, basiseenheid Helden 27 bekeuringen, basiseenheid Blerick 19 bekeuringen, basiseenheid Tegelen 5 bekeuringen.

REGIO 94 bekeuringen bij snelheidscontroles

REGIO Bij snelheidscontroles in Posterholt, St. Odilienberg, Weert en Roermond heeft de politie Limburg-Noord maandagmorgen 103 automobilisten bekeurd.

POSTERHOLT Op de Provincialeweg zijn maandagmorgen 16 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 81 gecontroleerde voertuigen bedroeg 100 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

ST. ODILIENBERG Op de Sint Josephstraat zijn maandagmorgen 41 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 66 gecontroleerde voertuigen bedroeg 66 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.

ROERMOND Op de Koninginnelaan zijn maandagmorgen 37 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 191 gecontroleerde voertuigen bedroeg 78 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

REUVER/BEESEL Verkeerscontrole
REUVER/BEESEL Bij een verkeerscontrole in de buurt van basisscholen op de Parklaan in Reuver en de Kerkstraat in Beesel heeft de politie maandag 3 bekeuringen uitgedeeld. Één automobiliste is bekeurd omdat haar kind op de achterbank geen autogordel droeg, één bromfietser is bekeurd omdat hij geen helm droeg en één automobilist is bekeurd omdat zijn auto op het trottoir stond. Verder heeft de politie diverse mensen gewaarschuwd, voordat ze wegreden, om de autogordel te dragen.

VENLO Bromfietser bekeurd

VENLO De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een bromfietser en zijn passagier bekeurd. Een surveillance zag de bromfietser met zijn passagier op de Roermondsepoort rijden zonder helm. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder twee keer door rood reed en verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde, zijn de twee staande gehouden. De bestuurder is aangehouden en bekeurd voor rijden zonder helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en onverzekerd rijden. De passagier is bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook