Politiebericht Venlo 7-09-2001
Mediaberichten 07 september (17.00 uur)

WEERT Mishandeling

WEERT Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige inwoner van Arnhem en een 25-jarige inwoner van het Duitse Kleef mishandeld. De mannen waren samen met collegas op stap aan de Oelemarkt en kregen rond 00.30 uur een woordenwisseling met twee onbekende mannen. Dit werd gesust, waarna de twee naar hun auto gingen en instapten. Toen ze weg wilden rijden kwamen de twee onbekende mannen weer terug met een groepje anderen en schopten tegen de auto aan. De 25-jarige en 28-jarige stapten uit, waarna ze geschopt en geslagen werden. Een van hen liep hierbij een hersenschudding op en beide slachtoffers hebben zich op de Eerste Hulp moeten laten behandelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de mishandeling. Zij kunnen zich melden bij politie Weert via telefoonnummer 0900-8844 (30 cent/0,14 euro per minuut).

REGIO Drie winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdagmorgen een 12-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Prinsessesingel. De jongen probeerde een kinderbadpak van 30 gulden te stelen, maar werd betrapt bij het verlaten van de winkel nadat het alarm afging. Hij werd tegengehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor op het bureau is hij voorgedragen voor een HALT-procedure.

ROERMOND De politie heeft vrijdagmiddag een 41-jarige inwoner van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Godsweerdersingel. De man probeerde 6 keukenmessen en vier pakjes met geurdoekjes ter waarde van ruim 120 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

BERGEN De politie heeft vrijdagmorgen een 31-jarige inwoner van Well aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Raadhuisplein. De man probeerde diverse goederen ter waarde van ruim 60 gulden te stelen, maar werd betrapt door winkelpersoneel. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De zaak zal waarschijnlijk met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.

REGIO 8 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal zeven automobilisten en één bromfietser betrapt op rijden onder invloed. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Venlo, Linne, America, Horst, Maasbree, Wessem en Swalmen.

Een 52-jarige man uit Sevenum kreeg zaterdag een rijverbod van 12 uur opgelegd voor het rijden onder invloed. De man verliet een cafe aan het Wilhelminaplein in Horst en wilde wegrijden met zijn auto. Daarbij werd hij betrapt door een politiepatrouille. Na een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Vervolgens kreeg hij het rijverbod opgelegd.

REGIO 1128 bekeuringen bij snelheidscontroles Bij snelheidscontroles in Swalmen, Venlo en Baarlo zijn donderdag en vrijdag 1128 bekeuringen uitgedeeld.

SWALMEN Op de Rijksweg zijn donderdag 750 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 84000 voertuigen is niet bekend. De toegestane snelheid op deze locatie is 50 km/uur.

VENLO Op de Kaldenkerkerweg zijn donderdag 40 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 853 voertuigen was 77 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Op de Postweg zijn donderdagmiddag 254 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 632 voertuigen was 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO - Op de Napoleonsbaan zijn vrijdag 84 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid van de 1281 voertuigen was 74 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

MEIJEL Verkeerscontroles Roggelsebrug Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsbrug, zijn er door Rijkswaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontroles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

MEIJEL - Bij een verkeerscontrole in de bebouwde kom zijn 2 vrachtautochauffeurs bekeurd omdat ze de geslotenverklaring voor vrachtautos negeerden.

SEVENUM Verkeersgewonden

SEVENUM - Bij een verkeersongeval op de kruising Horsterweg/Blaktdijk is een 20-jarige automobilist uit Lottum en een 24-jarige automobiliste uit Blerick gewond geraakt. De vrouw uit wilde vanaf de Blaktdijk linksaf de Horsterweg inrijden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de man uit Lottum die met zijn auto over de Horsterweg reed. Beide personen zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man heeft door het ongeval beenletsel opgelopen. De vrouw raakte gewond aan het hoofd.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook