Politiebericht Venlo 7-09-2001
Mediaberichten 07 september (11.00 uur)

WEERT Aanhouding verdachte van vijf tasjesroven

WEERT De politie heeft donderdagmiddag rond 16.15 uur een 24-jarige inwoner van Heythuysen aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere diefstallen van handtassen. De man wordt ervan verdacht dat hij op donderdag 16 augustus jl. een 87-jarige vrouw uit Weert met geweld heeft beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep over het Paradijsstraatje toen de verdachte haar met kracht omduwde en haar handtas afpakte. De vrouw kwam hierbij ten val. Hierna volgden nog vier andere diefstallen van handtassen in Weert waarmee de man in verband wordt gebracht.

Op zondag 19 augustus en vrijdag 24 augustus werden twee vrouwen bestolen van hun tas op een terras aan de Markt. Bij de laatste diefstal werd de tas teruggepakt door een alerte beveiligingsmedewerker die bij de uitgang van het Collegeplein stond. Vervolgens werd op donderdag 30 augustus een vrouw slachtoffer van een tasjesroof toen zij over de Eindhovensweg fietste. Ze zette nog een achtervolging in, maar verloor de verdachte uiteindelijk uit het oog. Tenslotte werd op vrijdag 31 augustus een fietsster beroofd toen zij over de Driesveldlaan reed. De politie wist de identiteit van de verdachte te achterhalen en heeft hem aangehouden. Hij is inmiddels ingesloten voor nader onderzoek.

VENLO Baldadigheid bekeurd

VENLO De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige inwoner van Venlo op de bon geslingerd wegens baldadigheid. Politieagenten zagen rond 04.50 uur dat de jongen een halfvol blikje frisdrank gooide in de richting van een groepje personen op de Parade. Hij werd overgebracht naar het bureau waar hij een boete van 100 gulden kreeg, die hij direct betaalde.

WEERT Verdachte autoinbraak aangehouden

WEERT De politie heeft donderdagavond een 36-jarige inwoner van Weert aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Politieagenten kregen rond 22.45 uur de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Biest en gingen poolshoogte nemen. Ter plaatse gekomen bleek dat de 36-jarige door omstanders in bedwang werd gehouden nadat hij was betrapt op het inbreken in een auto. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij de inbraak uiteindelijk bekende. Uit onderzoek bleek dat hij een radio uit het voertuig ontvreemd had, die even later in een struikgewas in de buurt werd teruggevonden. De verdachte is inmiddels ingesloten voor nader onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Venlo '
Lees ook