Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zondag 5 maart 2000, 11.30 uur

Veertig auto's betrokken bij diverse aanrijdingen Maarssen - Zaterdagmiddag kort na vier uur raakten ongeveer veertig automobilisten betrokken bij meerdere aanrijdingen op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen. Hierbij liepen 9 bestuurders / inzittenden lichte verwondingen op en zijn met verschillende ambulances overgebracht naar ziekenhuizen.

Politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten, het district Vecht & Venen en de Regionale Verkeersdienst werkten samen om de gegevens van alle betrokkenen op papier te zetten.

De linker- en middenrijstrook van de A-2 werd tussen Breukelen en Maarssen afgesloten. Hierdoor kon het verkeer gedurende enkele uren alleen gebruik maken van de rechterrijstrook. Diverse takelwagens kwamen er aan te pas om de voertuigen, waarvan enkele geheel vernield waren, weg te slepen.

De politie vermoedt dat op dit weggedeelte nog een aantal 'kleinere' aanrijdingen had plaatsgevonden, maar kennelijk hadden de bestuurders de gegevens al onderling uitgewisseld en de komst van de politie niet afgewacht.

Uit een voorlopige analyse houdt de politie er rekening mee dat de gereden snelheden te hoog waren in combinatie met de zeer slechte weersomstandigheden, namelijk hevige sneeuwval, slecht zicht en plots optredende gladheid.

Man met gaspistool aangehouden
Woerden - Een 60-jarige automobilist uit Woerden is zaterdagmiddag aangehouden op overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De man was in het bezit van een gasalarmpistool met bijbehorende knalpatronen. Hieraan vooraf ging een bedreiging van een 23-jarige automobilist uit Amsterdam.

Het incident speelde zich af toen de Amsterdammer, onbekend met de situatie op zoek naar de Theeroosweide, tegen het verkeer in Barwoutswaarder was opgereden. Daar kwam het tot een confrontatie met de Woerdenaar. Bij de schermutseling zag de Amsterdammer kans om het wapen in handen te krijgen en dit te ontladen, waarop hij het terug gaf aan de Woerdenaar.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de Woerdenaar op de Gildenweg aanhouden, waarbij de uitpraatprocedure is toegepast. De politie trof het wapen niet meer in de auto aan. De man had kans gezien om dit te verstoppen bij een bruggetje. Het gasalarmpistool en de knalpatronen zijn inbeslaggenomen.

Man voor vernieling aangehouden
Nieuwegein - Een 31-jarige man is zaterdagavond aangehouden op verdenking van vernieling van ruiten van een woning.
De onder invloed van alcohol verkerende man had in eerste instantie een bierfles tegen de muur kapot gegooid. Daarna sloeg hij met de hand de ruit van de woning in. Bewoners waarschuwden inmiddels de politie. De man zag echter kans om nog een ruit aan de achterzijde van de woning in te gooien met een steen.

De politie overmeesterde de man, waarbij hij zich verzette en de politie uitschold. De man is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Automobilisten onder invloed
Montfoort/Maarssen/Amstelhoek - Een 35-jarige automobilist uit Montfoort is afgelopen nacht op Achthoven Oost in Montfoort betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg ruim 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Op de M.A. Reinaldaweg in Montfoort raakte een 23-jarige automobilist uit Rotterdam door de gladheid in een greppel. De man had alcohol gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg ruim 2 promille. Reden om ook zijn rijbewijs in te vorderen.

In Maarssen werd afgelopen nacht op de Dr. Plesmanlaan een 40-jarige automobilist uit Maarssen betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,8 promille. Een 23-jarige automobilist uit Maarssen werd op de Verbindingsweg betrapt. De uitslag van de ademanalyse bedroeg ruim 1,25 promille.

In Amstelhoek raakte een 25-jarige bestuurder uit Waddinxveen door de gladheid van de Ringdijk Tweede Bedijking en kwam in het water terecht. Kon zelf uit zijn auto kruipen. Hij had alcohol gedronken. De ademanalyse bedroeg ruim 2, promille en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politiebericht West-Utrecht '
Lees ook