politie zeeland


---


w-2433-2008 rijbewijs ingevorderd van hardleerse automobilist
vannacht omstreeks 01.21 uur zagen twee surveillerende agenten van de zeeuwse politie een duitse auto rijden op het damplein.
de agenten besloten de bestuurder aan een controle te onderwerpen. de man van 40 jaar oud (onbekend waar hij vandaan komt) moest o.a. een blaastest ondergaan. uit die test bleek dat hij heel erg veel gedronken had. de man is dus door de agenten meegenomen naar het bureau. daar aangekomen weigerde hij alle medewerking. zelfs een verklaring wilde hij niet afleggen. aan de man is meegedeeld dat hij een proces-verbaal krijgt voor het weigeren van de ademanalyse. ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 24 uur. hierop verliet de man het bureau, stapte in zijn auto en reed weg.
de agenten zagen dit gebeuren, gingen er achteraan en hebben de man opnieuw aangehouden. wederom weigerde hij alle medewerking, daarom werd zijn auto op het bureau gestald en kon hij naar huis lopen. de man ging rijden tijdens een rijverbod en dat betekent dat hij zich schuldig maakt aan een misdrijf. de rechter zal nu een oordeel moeten vellen over deze zaak. de man zal iemand met een geldig rijbewijs moeten charteren om de auto terug te krijgen.

r-2434-2008 politie waarschuwt voor babbeltruc
zaterdagavond werd een bejaarde vrouw in kloetinge het slachtoffer van een brutale diefstal waarbij gebruik werd gemaakt van een babbeltruc.
de zeeuwse politie wil waarschuwen voor dit soort diefstallen, omdat het op een hele geraffineerde manier gebeurd. er wordt aan de voordeur gebeld, veelal bij oudere mensen, en er staat iemand voor de deur die door middel van een vlot praatje de woning binnenkomt. binnen een mum van tijd staat deze persoon ook weer buiten, met de portemonnee of de pinpas van het onfortuinlijke slachtoffer.
bij de eerste de beste pinautomaat wordt geld gepind door de dief en u bent niet alleen uw pinpas, maar ook nog uw geld kwijt.
de zeeuwse politie waarschuwt dan ook om nooit uw pincode bij uw pas te bewaren. kijk altijd goed wie er achter/bij u staat als u een pintransactie doet in een winkel en, last but not least, geef nooit uw pincode aan anderen. (ook niet als u gebeld wordt en iemand doet zich voor als bankmedewerker. bankmedewerkers vragen namelijk nooit naar uw pincode.)

---- --

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Zeeland 19-12-2008 '


Lees ook