politie zeeland


---


o-3479-2006 kop/staartbotsing
op de n59 in zierikzee vond zaterdagavond rond 18.30 uur een kop/staartbotsing plaats tussen twee voertuigen.
een 40-jarige automobilist uit zierikzee remde af bij een rotonde. een achter hem rijdende 84-jarige plaatsgenoot zag dit te laat en botste achterop zijn auto. er was alleen materiële schade.

z-3480-2006 verkeerscontrole in terneuzen
op twee plaatsen in terneuzen werd zaterdag een verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 95 bestuurders werden gecontroleerd.
een van hen kreeg een een rijverbod van 2 uur en een boete voor rijden onder invloed van alcohol. verder werden een vijftiental bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, niet dragen van de autogordel, rijden met defecte verlichting en het niet op eerste vordering afgeven van het rijbewijs.

o-3481-2006 automobilist rijdt tegen vangrail
op de a58 ter hoogte van arnemuiden is zondag rond 02.00 uur een auto op zijn dak terechtgekomen op de vangrail.
de bestuurder, een 42-jarige goesenaar, beweerde dat hij moest uitwijken voor een vrachtwagen en daardoor tegen de vangrail botste waarna zijn auto op de kop belandde op de vangrail. ter plaatse kwamen brandweer en ambulance. de 42-jarige goesenaar is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar geen letsel werd geconstateerd. wel bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. omdat hij de laatste jaren vaker werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol werd zijn rijbewijs in beslaggenomen. de auto is weggetakeld.

z-3482-2006 drie jongens aangehouden voor brandstichting
zaterdagavond zijn in hoek drie jongens van 16-/17 jaar uit terneuzen aangehouden voor brandstichting.
bij de meldkamer was rond 22.15 uur een melding binnengekomen dat er op het molenplein in hoek een brandje was.ter plaatse gekomen zagen agenten dat een drietal jongens onder het afdak van een buurthuis een stapel papier in brand hadden gestoken. de drie jongens moesten het vuur uitmaken maar vanwege de grote papierstapel bleef dit doorbranden. met behulp van de brandblusser uit de politieauto werd het vuurtje gedoofd. de jongens zijn ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.


o-3483-2006 natte voeten na auto in de sloot
op de a58 bij kapelle is zondagmorgen rond 08.30 uur een duitse personenauto in de sloot gereden.
de drie inzittenden kwamen met alleen een paar natte voeten op het droge. door onbekende oorzaak was de auto links in de berm gereden. in een schrikreactie gaf de bestuurster een ruk aan het stuur waarna de auto vervolgens aan de rechterzijde van de weg de sloot in reed. de auto raakte aan de voorzijde beschadigd en moest worden getakeld.

---- --


Deel: ' Politiebericht Zeeland 24-12-2006 '


Lees ook