politie zeeland


---


z-154-2010 rijbewijs ingevorderd, terneuzen
in de guide gezellestraat in terneuzen werd woensdag om 00.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 68-jarige terneuzense automobilist omdat hij veel te hard reed.
de man, die uit de richting van axel kwam, reed zowel over de margrette (maximum toegestane snelheid: 30 km/h), als op het spui (maximum toegestane snelheid: 60 km/h) meer dan 50 km te hard. ook bleek hij 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. het kostte hem zijn rijbewijs.

w-155-2010 woninginbraak in arnemuiden
dinsdag tussen 20.00 en middernacht werd ingebroken in een woning in de clasinastraat in arnemuiden.
nadat men eerst tevergeefs had geprobeerd een deur te forceren, wat flinke schade opleverde, werd een ruit vernield. er werden enkele kasten doorzocht en er werden meer dan duizend euro en sieraden gestolen.
de politie zoekt getuigen, zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

w-156-2010 mishandeling in middelburg
in de roozenburglaan in middelburg werd dinsdag omstreeks 21.00 uur een 25-jarige middelburger aangehouden wegens mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot.
hij had even daarvoor in buitenhove de 20-jarige herhaaldelijk met een ploertendoder geslagen. het slachtoffer rende weg in de richting van de roozenburglaan waar hij er, met behulp van een vriend, in slaagde zijn aanvaller te ontwapenen en hem vast te houden tot de politie hem over kon nemen. door het afweren van de slagen liep de 20-jarige middelburger letsel op aan zijn arm. beide mannen hebben reeds langere tijd een conflict met elkaar. de 25-jarige man is in verzekering gesteld.

o-157-2010 diefstal van bedrijfsterrein, tholen
in de nacht van zaterdag op zondag werden van een bedrijfsterrein op de postweg in tholen een groot aantal planten, boompjes en struiken gestolen.
ook werden van een heftruck beide lepels, waarde enkele honderden euro's per stuks, gedemonteerd en weggenomen. tevens verdween een zgn. garagekrik/kraan, eveneens ter waarde van enkele honderden euro's.

o-158-2010 diefstal fietsen, tholen
dinsdag tussen 19.00 en 20.00 uur werden in de hofstraat in tholen twee fietsen gestolen.
het gaat om een gazelle heren- en een gazelle damesfiets. beide fietsen hebben een waarde van enkele honderden euro's.

w-159-2010 aanrijding in middelburg
bij een aanrijding op de walcherseweg, woensdag om 08.00 uur, raakten drie personenauto's beschadigd.
een 24-jarige automobiliste moest, vanwege het overige verkeer remmen. een achter haar rijdende 37-jarige vrouw remde eveneens af, maar de derde bestuurder, een 25 jarige vrouw had dit te laat in de gaten. er ontstond tussen de drie auto een aanrijding. er was alleen materiële schade. alle drie de bestuursters zijn woonachtig in de gemeente veere.


Deel: ' Politiebericht Zeeland 27-01-2010 '


Lees ook